Timo Tolkki lähtee Etelä-Amerikan-kiertueelle – lähettää tsempit Stratovariukselle

Stratovarius-yhtyeestä maineeseen noussut kitaristi Timo Tolkki suuntaa Etelä-Amerikan-kiertueelle elokuun lopulla. Tolkin tiedottajan mukaan 24 konsertin kiertue on jo loppuunmyyty.

Timo Tolkki Playing Stratovarius Classics -kierrue alkaa 29. elokuuta Kolumbian Bogotasta. Sen jälkeen on luvassa viisi muuta esiintymistä eri puolilla Kolumbiaa sekä konsertteja Brasiliassa, Meksikossa, Guatemalassa, Perussa, Chilessä, Boliviassa ja Ecuadorissa. Kiertue päättyy El Salvadoriin 25. syyskuuta.

”Vaikka tiesinkin olevani Etelä-Amerikassa kitarasankarin maineessa, en olisi koskaan uskonut näin suureen suosioon. Olin todella hämmästynyt ja tietenkin myös onnellinen, kun keikat myytiin loppuun hetkessä, Tolkki kertoo tiedotteessa.

Lisäksi Tolkilla on yhteensä kolme esiintymistä Yhdysvalloissa syys-lokakuussa.

”Veri on vetänyt minua taas esiintymislavoille, ja halu soittaa hittejäni on suuri. Tämän tyyppinen showajatus on muhinut mielessäni kauan. Nyt saan sen viimein toteuttaa Stratovariuksen ykkösfanialueella Etelä-Amerikassa, Tolkki sanoo tyytyväisenä.

Tolkki erosi Stratovariuksesta vuonna 2008. Nykyistä Stratovariusta luotsaa laulaja Timo Kotipelto, ja Tolkki kertoo seuranneensa yhtyekaverinsa menestystä tyytyväisenä.

”Olen aivan varma, että Stratovariuksen ura kestää vielä pitkään. Ihan sinne päätyyn asti”, Tolkki toteaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone