Terveet Kädet: Lapin Helvetti

Kotimaisen hardcorepunkin messias Terveet Kädet julkaisi pari vuotta sitten todella äkäisen ja verevän tekeleen nimeltään Musta Hetki. Svart Recordsin julkaisema tuore levytys Lapin Helvetti ei yleissoundin osalta tavoita aivan vastaavaa hc-hurmosta, kiekko on ripauksen metallisempi tekele. Mutta ei hätää – kun orkesteri pääsee kunnolla vauhtiin, meno on kipakan kiireistä ja riittävän kettuuntunutta. Viisut pidetään lyhyinä ja ytimekkäinä eikä kiekolle ole kerätty turhaa hukkakauraa – levyn kesto ylittää vain vaivoin 20 minuuttia.

Mutta hardcore ei ole pitkän matkan laji. Nopealla iskulla kaveri kanveesiin. Läjä Äijälän äänessä on edelleen raivopäätä, vaikka kilometrejä on takana ja sen kuulee. Esimerkkinä vaikka raastava ”hakkaa päälle” -tuokio Brutaali, joka on alusta loppuun silkkaa kettuuntunutta sodomiaa. Suoraviivainen hc-pala Aivoleikkuri on täydellinen muotovalio, kuten myös kireä nyrkkitappelu Tappava usko. Sankarin merkki on albumin metallisemman tyylisuunnan tiukin rypistys – kuin Rytmihäiriö höyläämässä Terveet Kädet -coveria mutta kitarasoolo on aivan turhaa ajan peluuta. Kalpea mies on jahkailevan aloituksen ja pituutensa johdosta kuin eri levyltä.

Vaikka miehistö vaihtuu, Äijälän porukassa on tappamisen meininkiä. Kun asenne on kunnossa ja taskusta löytyy muutamia osuvia vauhtiriffejä, muu on enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Terveet Kädet on edelleen mitat täyttävä hardcoreryhmä. Lapin Helvetti ei ole klassikko-osastoa mutta kuitenkin riittävän hyvä antaakseen Äijälälle kaikki syyt ja seuraukset seuraavien levyjen tekoon.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone