Televisiokanava kieltäytyi esittämästä Arttu-piirrossarjan jaksoa – tämä kuva oli liikaa

466

Alabama Public Television kieltäytyi esittämästä Arttu -lastenanimaation jaksoa, koska se sisälsi samansukupuolisen pariskunnan häät, kertoo AP-uutistoimisto.

Mr. Ratburn ja Special Someone -niminen jakso piti esittää kanavalla 13. toukokuuta. Jaksossa Arttu osallistuu opettajansa ja tämän elämänkumppanin häihin.

APT-televisioyhtiön ohjelmapäällikkö Mike Mckenzie puolusti päätöstä sanomalla, että vanhemmat luottavat siihen, että heidän lapsensa voivat katsella kanavaa ilman valvontaa.

Päätös on herättänyt laajaa keskustelua Yhdysvalloissa. Alabamalainen opettaja Misty Souder sanoo näyttäneensä kyseisen jakson omille lapsilleen opettaessaan heitä hyväksymään vähemmistöryhmiä.

ATP kielsi vuonna 2005 Arttu-jakson, jossa esiintyneellä hahmolla oli kaksi äitiä.

Arttu (engl. Arthur) kertoo 8-vuotiaasta Arttu-nimisestä maasiasta. Sarjassa kuvataan tavallisen perheen arkea. Sen ohessa pohditaan myös eettisiä arvoja, joka näkyy Artun monikulttuurisessa kaveripiirissä ja sen suhteissa.

Suomessa sarjaa on esittänyt TV2.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommenttia

  1. Miten asian piilottelu muka auttaisi mitään, vaikkei homoliittoja hyväksyisikään? Kyllä niitä silti on olemassa. Kieltäisin mieluummin kaiken jumala-olentoihin liittyvän piirretyistä, koska lapsi saattaa luulla että ne ovat todellisia. Uskovaiset ovat paljon vaarallisempia kuin homot.

    1. Vanhemmat haluavat estää homoliittojen normalisointia ja heidän arvojensa vastaisia rakenteellisia muutoksia. Piilottelu tiettyjen ikäpolvien (tai heille tuotetun materiaalin kohdalla) toteutetaan siksi, että lapset pyritään säästämään mahdollisimman monilta objektiivisesti hankalilta konsepteilta ja totuuksilta, kuten vaikkapa zoofilialta ja vaikeilta mielisairauksilta. Näiden asioiden käsittely kannattaa lapsen omaksi turvaksi siirtää eteenpäin, kunnes lapsen kehitys sallii lapsen erottaa normaali ja poikkeus.

  2. Ihan oikein tekivät ja luonnonoikut voivat pitää tollasen käytöksen ihan vain omana tietonaan.

Kommentit suljettu.