Tänään TV:ssä ylistetty tieteiselokuva – tieteelliset epätarkkuudet herättivät huomiota

Matt Damon portrays the titular hero in THE MARTIAN. Yksin Marsissa
TV-ENSI-ILTA!
 Ridley Scottin ohjaamassa tieteisdraamaelokuvassa Matt Damonin esittämä Mark Watney on astronautti, joka jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle. Hänen luullaan kuolleen kadottuaan rajun avaruusmyrskyn aikana, ja muut miehistön jäsenet ovat jo lähteneet kotimatkalle, kun Watney palaa tukikohtaan. Säilyäkseen hengissä Watneyn täytyy laittaa kekseliäisyytensä peliin, koska ruokaa ei ole ja varusteetkin ovat niukanlaiset. Watneyn onnistuu kuitenkin löytää keino viestittää NASAan olevansa elossa. Sillä aikaa Maassa sekä NASA että tutkimusaluksen miehistö suunnittelevat pelastusoperaatioita omilla tahoillaan hakeakseen Watneyn Marsista. Ohjaaja: Ridley Scott, USA 2015 (144'). Pääosissa: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña, Kate Mara
#Subleffa: Yksin Marsissa – Sub Lauantai 16.3. klo 21:00
Subilla nähdään lauantaina Ridley Scottin ohjaama tieteisdraamaelokuva, jossa Matt Damonin esittämä astronautti Mark Watney jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle.
Elokuva sai ylistävän vastaanoton kriitikoilta. Leffalle heltisi seitsemän Oscar-ehdokkuutta, mutta palkintoa ei tullut yhdessäkään sarjassa.
Myös elokuvasivusto Rotten Tomatoesin keräämistä arvosteluista 94 prosenttia oli myönteisiä.

Tosin muutamat elokuvan tieteelliset epätarkkuudet ovat herättäneet keskustelua asiantuntijoissa. Ihmetystä herättivät muun muassa painovoimaan ja säteilyyn liittyvät asiat, joita ei huomioitu elokuvassa.

Katso koko päivän ohjelmisto Ohjelmaoppaasta!

Tiedetuubi-sivuston mukaan esimerkiksi pölyn pitäisi laskeutua hitaammin ja askelten täytyisi näyttää enemmän Kuussa (1,6 m/s2) pomppimiselta kuin Maassa tallustelulta.

Modernin scifin klassikot Alien – kahdeksas matkustaja (1979) ja Blade Runner (1982) ohjannut Ridley Scott palasi lajin pariin 30 vuoden tauon jälkeen pettymykseksi osoittautuneella Promehteuksella (2012). Andy Weirin romaaniin pohjautuva Yksin Marsissa kuuluu samaan genreen mutta on kevyessä komediallisuudessaan tunnelmaltaan jotain aivan muuta, kirjoitti Mesta.netin J.K Silvennoinen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone