Tänään TV:ssä yksi historian tunnetuimpia komedioita – ohjaajan ura kääntyi laskuun ja päättyi karmeisiin floppeihin

poliisiopisto

Komediaklassikko Poliisiopisto on yksi maailman tunnetuimmista komediaelokuvista. Vuonna 1984 ilmestyneessä leffassa poliisiopiston luovuttua pääsykokeista koulun valtaavat ”reikäpäiset törttöilijät”.

Poliisiopisto oli kuudenneksi katsotuin elokuva Yhdysvalloissa vuonna 1984. Elokuva sai seuraavan vuosikymmenen aikana kuusi jatko-osaa.

Poliisiopisto valmistui vaatimattomalla neljän miljoonan dollarin budjetilla, ja se keräsi yli 146 miljoonan dollarin lipputulot maailmanlaajuisesti.

Elokuvan ohjasi Hugh Wilson, joka menehtyi viime tammikuussa 74-vuotiaana sairauden uuvuttamana.

Poliisiopiston jälkeen hän ohjasi mm. elokuvat Vihoviimeinen hevosooppera (1985)  ja Murtovaras (1987). Vuonna 1996 ilmestynyt Hylättyjen vaimojen kerho tuotti 100 miljoonaa dollaria ja voitti Oscarinkin.

Vuonna 1999 ilmestynyt Vihdoinkin pihalla floppasi pahasti, jasaman  kohtalon koki Wilsonin käsikirjoittama ja samana vuonna ilmestynyt elokuva Peloton punatakki

Wilsonin seuraava elokuva Mickey ilmestyi vuonna 2004. Renny Harlinin tuottaman leffan menestys oli vieläkin vaisumpi, kun lipputuloja kertyi vain noin 300 000 dollaria.

Mickeyn jälkeen Wilson lopetti elokuvaohjauksen ja keskittyi opettajan työhönsä Virginian yliopistossa.

Katso Poliisiopisto -leffoja Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone