Tänään TV:ssä vuosisadan viidenneksi parhaaksi äänestetty leffa – ”Uhkarohkea kokeilu onnistui”

boyhood-2
Tiistain vastaisena yönä nähdään TV5:llä Richard Linklaterin ohjaama draama, joka kuuluu viime vuosien hehkutetuimpiin elokuviin.
Boyhood kertoo Mason-pojasta, jonka elämän käänteitä lapsuudesta aikuisuuteen kuvattiin 12 vuoden ajan saman näyttelijäkaartin voimin.

Elokuvan tekotapa oli samoja näyttelijöitä 12 vuoden ajan. Se herätti valtaisan ennakkokiinnostuksen leffaa kohtaan. Erikoista oli myös, että Boyhood kuvattiin oikealle 35mm:n filmille.

Kuvaukset alkoivat kesällä 2002 ja päättyivät lokakuussa 2013. Elokuva kertoo nuoren pojan kasvusta aikuisuuteen. Pääosissa ovat Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Lorelei Linklater ja Ethan Hawke.

Teksti jatkuu ilmoituksen jälkeen.

Boyhood osoittautui kaiken ennakkohehkutusten arvoiseksi.

Vuonna 2016 se sijoittui BBC:n äänestyksessä tämän vuosisadan viidenneksi parhaaksi elokuvaksi.

”Linklater tavoittaa mestariteoksellaan amerikkalaisen nuoruuden ja muuttuvien perhesuhteiden kipupisteet. Upeaa ja elämää juhlivaa teosta voisi seurata vaikka toiset kolme tuntia”, kirjoitti Iltalehden Tuomas Riskala.

Boyhood oli Imdb.com -elokuvasivuston lukijoiden mielestä vuoden 2014 toiseksi paras elokuva. Ensimmäiseksi sijoittui kävijäarvostelujen perusteella tieteiselokuva Interstellar.

Katso ohjelmaoppaasta tiedot päivän muista tv-ohjelmista!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone