Tänään TV:ssä: Väkivaltaisesta toimintakomediasta tuli menestys – kuvattiin yllättävässä paikassa

Kukkoilijat (K16) – TV2

Sunnuntaina TV2:ssa nähtävä palkittu toimintakomedia Kukkoilijat kertoo kahdesta palkkamurhaajasta (Colin Farrell ja Brendan Gleeson), joiden keikka menee pieleen. Heidän pomonsa lähettää kaksikon jäähylle Lontoosta Belgian pieneen Bruggeen odottamaan tilanteen rauhoittumista.

Pienellä 15 miljoonan dollarin budjetilla valmistunut Kukkoilijat tuotti noin 35 miljoonaa dollaria lipputuloja. Indie-elokuvien tyyliin se julkaistiin Yhdysvalloissa vain 23:ssa elokuvateatterissa.Farrell voitti roolistan parhaan miespääosan Golden Globen -palkinnon. Käsikirjoitus oli vuonna 2008 ehdolla parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkintoon. Oscar jäi saamatta, mutta elokuva palkittiin Bafta-palkinnolla.

Kukkoilijat oli ohjaaja Martin McDonaghin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva. Se sai kriitikoilta hyvän vastaanoton

Elokuva kuvattiin  Bruggen keskiaikaisessa kaupungissa Belgiassa.  Historiallisen pikkukaupungin päätyminen toimintaleffan kuvauspaikaksi oli yllättävää ja toi elokuvaan oman lisämausteensa. Kaupunkia esitelläänkin laajasti elokuvassa.

”Brugge säteilee kankaalla sellaista taikaa, että verisyydestään huolimatta elokuva tehnee hyvää kaupungin turismille. Näytelmäkirjailijasta elokuvaohjaajaksi siirtyneen Martin McDonaghin kovapintainen tragikomedia toimii, vaikka siinä onkin hieman liikaa epätodennäköisyyksiä. Komedioita palkkamurhaajista on toki ennenkin tehty, mutta Kukkoilijoiden sävy on raikas siitä huolimatta, että McDonaghin esikuvat kurkistelevat tunnistettavasti taustalla” MTV3:n kriitikkoMinna Karila kirjoitti arviossaan vuona 2008.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone