Tänään TV:ssä Uuno-elokuva, jonka tuhmuudet suututtivat kriitikon: ”Kaukana perhefilmistä”

Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin – Sub

Kahdeksas Uuno Turhapuro -elokuva ilmestyi vuonna 1983. Tällä kertaa Uunon (Vesa-Matti Loiri) pätkivä muisti aiheuttaa jopa ulkomaankauppapoliittisen selkkauksen.

Elokuva oli vuoden katsotuin 381 181 katsojamäärällä. Puolestaan elokuvan tv-ensi-iltaa seurasi MTV1:lla vappupäivänä 1987 peräti 1 208 000 katsojaa.

Tällekään Uunolle ei lohjennut kehuja kriitikoilta. Porin Lehden Kari Levola puntaroi arviossaan elokuvan kohdeyleisöä:

”Turhapuroja on tähän asti pidetty jonkinlaisina perhefilmeinä. Nyt mukana alkaa olla jo sen verran rimaa alittavia aineksia että sitäkin sietää jo harkita…. Tulee vain mieleen että kun valtayleisö näyttää muodostuvan lapsista, voisi Spede säästää nyt ahkeraan viljellyt kaksimielisyydet ja pikkutuhmuudet jonnekin muualle”, hän kirjoitti 5.10. 1983 ilmestyneessä lehdessä. (lähde: Elonet)

>Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin sisälsi tuttuun tapaan sisäpiirivitsejä ja harhaanjohtavia vihjeitä.

Elokuvan loppuun käsikirjoittaja ja tuottaja Spede Pasanen sijoitti vitsiksi tarkoitetun mainosopalan, jossa ”paljastettiin” että seuraava Uuno-elokuva on nimeltään Uuno Turhapuro – Leningradin lemmikki. Sen nimistä osaa ei kuitenkaan koskaan julkaistu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. ”…seuraava Uuno-elokuva on nimeltään Uuno Turhapuro – Leningradin lemmikki. Sen nimistä osaa ei kuitenkaan koskaan julkaistu.”
    Eli Leningradin lemmikki-niminen Uuno on kuvattu, mutta ei koskaan julkaistu? Vai olisiko oikeammin niin että ”Sen nimistä osaa ei kuitenkaan koskaan tehty.”?

Kommentit suljettu.