Tänään TV:ssä upea samuraielokuva – Tom Cruise harjoitteli rooliaan varten kaksi vuotta

Viimeinen samurai (K16) – Sub Maanantaina 21.09. klo 21:00

Sub esittää maanantaina vuosiin 1876–1877 sijoittuvan draaman Viimeinen samurai, jossa Japanin keisari palkkaa sisällissodan kovettaman, Tom Cruisen esittämän amerikkalaisupseerin opettamaan nykyaikaista sodankäyntiä keisarin joukoille.’

Päärooli vuonna 2003 valmistuneessa elokuvassa oli hyvin vaativa Tom Cruiselle. Hän valmistautui rooliinsa kahden vuoden ajan muun muun muassa opettelemalla samuraimiekkailua ja japanin kieltä. Pitkästä valmistautumisestaanhuolimatta hän ei ottanut vastaan palkkaennakkoa.

Elokuvaa ei kuitenkaan kuvattu Japanissa, vaan pääosin Uudessa-Seelannissa. Viimeistä suurta taistelukohtausta kuvattiin 500 koulutetun avustajan kanssa kymmenen päivän ajan Uudessa-Seelannissa.

Viimeinen samurai oli taloudellinen menestys, mutta se sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta.

Viimeinen samurai on visuaalisesti hieno miekkailuelokuva. Puvustus, lavastus, kuvaus, taistelukohtaukset ja tuotanto yleensä on viimeisen päälle toteutettua. Näyttelijäntyökin toimii mukavasti ja tarina saadaan yli kahden ja puolen tunnin mitasta huolimatta pidettyä suhteellisen mukavasti kasassa. Omassa lajissaan hyvin tehdystä viihteestä on siis kyse. Mitään erityisen uutta elokuva ei tuo millekään saralle, mutta on osoitus Hollywoodin perusosaamisesta”, Film-o-holic-sivusto kirjoitti.

Lähde: Kickassfacts.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. tom cruise ei ole tehnyt yhtäkään hyvää elokuvaa…Miksi siis em.tyypin leffat pyörii jatkuvasti tv-ssä?

Kommentit suljettu.