Tänään TV:ssä: Tyttökomediassa nähtiin suomalaisen elokuvan siihen asti suurin alastomuuskohtaus

Opettajatar seikkailee – TV1

Vuonna 1960 valmistuneessa komediassa opettajatar Leena Kataja (Leni Katajakoski) yrittää skandaalin välttämiseksi varastaa hänestä salaa maalatun alastonkuvan.

Kuvankaunis ja nuori opettajatar Kataja on ankara moraalinvartija, joka ei siedä tyttökoululaisten pelehtimistä poikien kanssa.

Elokuvan alussa nähdään suomalaisen elokuvan siihen asti suurin alastomuuskohtaus, kun kokonainen tyttökoulun luokka vaihtaa rantakalliolla yllensä uimapuvut ja kirmaisee uimaan. Kohtaus oli ilmestyessään perin rohkeaa kuvastoa kotimaisessa elokuvassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

opettajatar seikkailee

Elokuva dubattiin vuonna 1965 venäjäksi nimellä Prikljutšenija utšitelnitsy eli Opettajattaren seikkailut.

Opettajatar seikkailee sai pääosin hyvän vastaanoton kriitikoilta ja se oli suuri yleisömenestys. Vuonna 1974 elokuvan tv-esitystä seurasi TV1:ssä peräti 2 450 000 katsojaa.

Turun Sanomien aikalaiskriitikko julisti elokuvan ”vuoden hauskimmaksi kotimaiseksi”.

. ”Ensinnäkin on todettava, että filmin aihe ja juonelliset ainekset ovat hauskoja, ja paikoitellen niitä on kehitelty oivallisella tavalla. Teennäisen ja ikävähkön alun jälkeen päästään tapahtumien pyörteeseen, ja tällöin on meno parhaimmillaan vauhdikasta ja hauska”, kirjoitti puolestaan Etelä-Suomen Sanomat.

Pääosassa nähtävä Leni Katajakoski nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 1954 Miss Suomi -kilpailuissa sijoituttuaan perintöprinsessaksi. Hän näytteli myös menestyselokuvissa Yksi tavallinen Virtanen ja  Kaks`tavallista Lahtista.

Lähde: Elonet

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Salaa maalattu alastonkuva. On ollu nopee maalari sano tai…

Kommentit suljettu.