Tänään TV:ssä tositapahtumiin perustuva Suomi-elokuva – "Työmies ampuu esimiehensä"

Laukaus tehtaalla – Yle Teema Torstai 12.5. klo 21:55

Teema esittää illalla kotimaisen elokuvan, jossa ahkerana tunnettu metallityöntekijä Henriksson menee tehtaalle ja ampuu työnjohtaja Pylvänäisen. Hän yrittää ampua myös itsensä, mutta hänet ehditään taltuttaa.

Vuonna 1973 valmistunut Erkko Kivikosken ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin eräällä pienellä paikkakunnalla. Tapahtumien taustalla olivat tehtaan irtisanomiset.

”Erkko Kivikosken uutuus on korutonta mutta hyvin todenmakuista kuvausta tapahtumista, jonkalaisia on sattunut ja voi sattua tämän päivän Suomessa koska tahansa”, kirjoitti Helsingin Sanomien kriitikko Paula Talaskivi 3.3.1973 ilmestyneessä lehdessä.

Elokuvassa käytettiin lähestulkoon pelkästään hyvinkääläisiä amatöörejä. Pääosan esittäjä Urpo Poikolainen oli tuttu Kivikosken aiemmasta elokuvasta Kuuma kissa.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Elokuva Kekkosen ajan kurjuudesta ja rutiköyhästä Suomesta, ajasta josta Rajat kiinni ääliöt haaveilevat.

  2. Todellakin. Suomi-kommunisti syytti kurjuudestaan ja köyhyydestään ”ahnetta” tehtaanjohtajaa, vaikka todellisuudessa kurjuus johtui neuvostoliittolaisten kommunistien raja-aktiviteeteista parikymmentä vuotta aiemmin.

Kommentit suljettu.