Tänään TV:ssä Tarantinon tylsimmäksi moitittu elokuva – oli vähällä perua koko leffan

hateful eight
Vuonna 2015 valmistuneessa Quentin Tarantinon lännenelokuvassa palkkionmetsästäjät Marquis Warren (Samuel L. Jackson) ja John Ruth (Kurt Russell) ovat kuljettamassa vankia (Jennifer Jason Leigh)  hirtettäväksi, kun lumimyrsky pakottaa heidät yöpymään puodissa.
Tarantino oli vähällä perua koko elokuvan sen käsikirjoituksen vuodettua nettiin, mutta hän jatkoi kuvauksia muutettuaan käsikirjoitusta.
The Hateful Eight sai krittiikkiä pituudestaan, tyhjäkäynnillä jauhavasta dialogistaan sekä puutteellisesta rakenteestaan. Rotten Tomatoes -sivustolla se on saanut kuitenkin kohtalaisen, mutta Tarantinon mittapuulla vaatimattoman 74 prosentin arvosanan.
Mesta.netin kriitikko J.K. Silvennoinen näki elokuvassa sekää hyvää että huonoa.
Elokuva on liian pitkä, dialogissa on tyhjäkäyntiä ja juonessa harmaita kohtia. Mutta, asetelmalliset kohtaukset ovat harkittuja – silkkaa ”taidetta”. Walton Gogginsin esittämä wannabe-sheriffi on pelkkää parhautta. Jennifer Jason Leight selviää mainiosti roisista ja kovia kokevasta roolihahmostaan. Jackson on Jackson mutta nimenomaan Tarantinon luoma Jackson. The Hateful Eight on kuin Django Unchained siirrettynä Hämärästä aamunkoittoon -elokuvan surrealistiseen maailmaan – Kunniattomat paskiaiset -tyyppien tehdessä paluun stetsoneihin sonnustautuneina. Älä ota sitä liian vakavasti. Tästä elokuvasta riittää tuleville tutkijasukupolville pureskeltavaa.
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone