Tänään TV:ssä: Takavuosien suosikkielokuva kohtasi vastoinkäymisiä – kamerasta puuttui filmi suurkohtausta kuvatessa

kun tuomi kukkii

Kun tuomi kukkii – TV1

Vuonna 1961 valmistunut kotimainen melodraama kertoo kulkukauppiaasta, joka rakastuu ison talon tyttäreen, jota liehittelvät muutkin kilpakosijat.

Elokuvan kuvaukset eivät sujuneet käsikirjoituksen mukaisesti. Ensin ne kärsivät karuista sääolosuhteista, sillä lähes koko kuvausten ajan satoi vettä.

Elonet-sivuston mukaan Sammatissa kuvausten alkua koetelleet rankkasateet veivät tuomista kukat ja niitä jouduttiin ehostamaan muun muassa koiranputkilla.

Ottaen huomioon elokuvan nimen, tuomenkukkia oli pakko saada taltioitua värifilmille.

Varsinainen kommellus sattui kuitenkin, kun suuren kirkkokohtauksen avustajat olivat jo ehtineet poistua palkkiosetelit taskuissaan, kun kuvaaja huomasi, että kamerasta puuttui kokonaan filmi. Avustajat jouduttiin kutsumaan paikalle uudestaan ja koko kohtaus kuvattiin uudelleen.

Elokuvan suosio oli keskitasoa parempi. Suosiota siivitti laulajina menestyneiden päätähtien Mauno Kuusiston ja Tamara Lundin kansansuosio. Heidän esittämänsä laulut ovat elokuvassa suuressa roolissa.

”Runsailla laulunumeroilla täydennetty elokuva on kieltämättä vanhentunut, mutta toisaalta suomalaiset maisemat väreissä ja hyvät laulut pitävät mielenkiinnon yllä, vaikka tarina eteneekin tuttua reittiä. Kuusisto ei ole erityisen hyvä näyttelijä, mutta Lund onnistuu roolissaan”, kirjoitti Elokuvauutiset-sivusto vuonna 2009.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone