Tänään TV:ssä: Spede Pasasen vähemmän tunnettu rikoskomedia jäi Uunojen varjoon – ”erittäin viihdyttävä ja huvittava”

Liian iso keikka – Sub Torstaina 7.01. klo 21:00

Ere Kokkosen ohjaama ja Spede Pasasen tuottama Liian iso keikka kertoo Nikolai Savitsenkosta, joka johtaa Rikokset Puolestanne Oy:tä. Suunnittelmissa on vuosisadan keikka, pankin raha-auton ryöstö.

Pääosissa ovat Vesa-Matti Loiri, Hannele Lauri, Ritva Valkama, Pentti Siimes ja Aake Kalliala.

Liian iso keikka lukeutuu Speden vähemmän tunnetuimpiin tuotoksiin. Se jäi pahasti suosittujen Uuno-elokuvien jalkoihin, etenkin, kun samana vuonna ilmestyi Uuno Turhapuro muuttaa maalle, joka sai yli puoli miljoonaa katsojaa.

Liiian iso keikka sai ensi-iltavuonnaan 1986 yli 120 000 katsojaa ja oli vuoden neljänneksi katsotuin kotimainen elokuva. Yleisömäärä ei kuitenkaan tyydyttänyt menestykseen tottunutta Spedeä, ja sen kerrottiin olleen syynä kaavaillun jatko-osan hautaamiseen.

Elokuvauutiset-fi -sivuston arvostelija pitää Liian isoa keikkaa erittäin viihdyttävänä ja huvittavana komediana, joka on hänen mukaansa tehty muita sen ajan Spede-elokuvia huolellisemmin.

Elokuvassa on monia suoria viittauksia kansainvälisiin tv-sarjoihin, kuten Charlien enkeleihin ja Hill Street Bluesin. Kuvauksia tehtiin eri puolilla Helsinkiä sekä Espoon Lahnuksessa ja Mankkaa kaatopaikalla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone