Tänään TV:ssä sotaelokuvan suuri klassikko – listattu IMDb-sivustolla historian 78. parhaaksi leffaksi

Kunnian polut (K12) – Yle Teema Torstaina 30.07. klo 21:00

Teemalla torstaina nähtävässä, vuonna 1957 valmistuneessa sotaelokuvassa kolme ranskalaista sotilasta joutuu ensimmäisessä maailmansodassa sotaoikeuteen pelkuruudesta syytettynä. Stanley Kubrickn elokuva sijoittuu länsirintamalle vuoden 1916 verisiin taisteluihin.

Pääosissa nähdään Kirk Douglas, Ralph Meeker ja Adolphe Menjou.

Sodanvastaisen elokuvan juoni perustuu tositapahtumaan ranskalaisen kenraalin tykistöhyökkäyskäskystä omien sotilaidensa asemiin.

Imdb-elokuvasivuston käyttäjien listalla Kunnian polut on kaikkien aikojen 78. paras elokuva. Elokuva on valittu Yhdysvaltojen National Film Registryyn, johon kootaan eri tavoin merkittäviä amerikkalaiselokuvia

Ylen sivuilla elokuvaa ruoditaa seuraavasti:

”Kunnian polut on ankara armeijan ja sodan mekanismien kritiikki. Kaukana rintaman takana kartanoissaan elävät kenraalit eivät ymmärrä sotaa, taktiikkaa tai rintaman todellisuutta, tai sitten he eivät yksinkertaisesti välitä niistä. Heidän toimintaansa sanelevat ylennykset, maine, kunnia, ura ja ylimielisyys kaikkia alempiarvoisia kohtaan. Sotilaat ovat heille vain materiaalia siinä missä muu sotakoneisto.”

Katso traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone