Tänään TV:ssä: Minibudjetin leffasta tuli jättihitti – lapsitähti teki elokuvahistoriaa

Sub esittää keskiviikkona Benh Zeitliin ohjaaman draaman, joka sai Suomen ensi-iltansa Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalin avajaiselokuvana vuonna 2012.
Laajasti palkittu elokuva kertoo Lousianan rämeikön pienessä yhteisössä alkoholisti-isänsä kanssa elävästä tytöstä.
Kun isä sairastuu ja joutuu sairaalaan, tyttö joutuu tulemaan toimeen omillaan. Samalla luonnon voimat uhkaavat eristyksessä elävää kylää.
Elokuva sai neljä Oscar -ehdokkuutta muun muassa parhaasta elokuvasta. Tyttöä esittävä Quvenzhané Wallis sai parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden 9-vuotiaana ollen kautta aikojen nuorin ehdokas. Elokuvan kuvauksissa hän oli 6 -vuotias. Wallis  on tuttu myös Annie-elokuvasta.

Beasts of the Southern Wild valmistui vaivaisella 1,8 miljoonalla dollarilla, mutta tuottoa kertyi yli 12 miljoonaa dollaria.

Elokuva sai hyviä arvosteluja kriitikoilta.

Kriittiset äänenpainot ovat syyttäneet elokuvaa köyhyyden romantisoinnista ja suoranaisesta kurjuuseksploitaatiosta. Tämä näkökulma on ehdottomasti huomionarvoinen, mutta kyllä päähenkilöiden elämä ja sen puitteet niin karuina ja epäestetisoituina näyttäytyvät, että siitä on vaikea repiä rappioromantiikkaa, vaikka elokuvassa toki monenlaista kauneuttakin riittää” , Film-o-holic -sivuston arvostelija kirjoitti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone