Tänään TV:ssä: Legendaarisen leffasarjan viimeinen osa floppasi USA:ssa – Suomessa enemmän katsojia

Komediaelokuvasarja Poliisiopiston seitsemännessä ja toistaiseksi viimeisessä elokuvassa tutut törttöilijäpoliisit pääsevät käymään Moskovassa. Siellä heidän taitojaan tarvitaan selvittämään vyyhtiä, jonka takana on venäläinen rikollisjärjestö, joka kuppaa rahaa kauppaamalla hypnoottisen addiktoivaa tietokonepeliään.

Vuonna 1994 valmistunut komedia on surkeitein menestynyt Poliisiopisto-elokuva. Kymmenen miljoonan dollarin budjetilla valmistunut elokuva tuotti vaivaiset  126 247 dollaria kotimaassaan Yhdysvalloissa. Se oli tekijöille raju pettymys, sillä elokuvasarjan aiemmat osat olivat kilisyttäneet lippuluukkuja noin 10-80 miljoonan dollarin edestä.

Iltasanomien mukaan seitsemäs Poliisiopisto-elokuva nousi heinäkuussa 1994 Helsingin elokuvateatteissa katsojatilaston ykköseksi. Marraskuun puoliväliin mennessä katsojia oli kertynyt 68 000 eli enemmän kuin Yhdysvalloissa.

Kriitikoiden vastaanotto ei ollut mairitteleva. Amerikkalainen elokuvakriitikko Leonard Maltin totesi, että ”jos Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton kylmä sota olisi vielä käynnissä, elokuvaa voisi käyttää aseena: se kyllästyttäisi ihmiset kuoliaaksi.”

Elokuvassa tekee roolin myös legendaarinen Sir Christopher Lee.

Moskovan keikan jälkeen ei ole tehty uutta Poliisiopisto-elokuvaa.

Katso Polisiiopisto-leffoja Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone