Tänään TV:ssä kovaotteinen kostoelokuva – ensi-iltajuhla peruttiin päätähden kommenttien takia

Kylmä kosto (K16) – TV2 sunnuntaina 4.04. klo 21:00

Liam Neesonin tähdittämässä toimintajännärissä Kalliovuorilla sijaitsevan hiihtokeskuksen rauha rikkoutuu kun paikallisen lumiauramiehen poika murhataan ja isä lähtee kostamaan huumeliigalle, sytyttäen samalla sodan mafiajengien välille.

Elokuva on uudelleenfilmatisointi norjalaisen Han Petter Molandin vuoden 2014 elokuvasta Lumiauramies. Tässä elokuvassa Norjan vuoristo Kalliovuoriin, serbialainen rikollisjengi ute-heimon alkuperäisasukkaisiin.

Kylmä kosto sai ensi-iltansa helmikuussa 2019. Se sai Suomen teattereissa noin 12 486 katsojaa.

Elokuvan ensi-iltaa varjosti skandaali, joka alkoi The Independent-lehden haastattelusta. Neeson kommentoi 40 vuotta vanhaa tapausta, jossa hänen ystävänsä joutui raiskatuksi. Hän kertoi vihastuneensa niin, että hän hautoi kostoa, jonka kohteeksi olisi saattanut joutua ”kuka tahansa poikkipuolisen sanan sanonut musta p…ainen.”

Neeson selitti myöhemmin, että haastattelun yhtenä teemana oli viha, ja hän vain kuvaili tunteitaan. Kohun takia elokuvan tuotantoyhtiö perui leffan kutsuvierasensi-illan.

Kylmä kosto menestyi heikonlaisesti teattereissa, mutta tappiota elokuva ei tehnyt. 60 miljoonan dollarin budjetilla tehty leffa tuotti 76 miljoonaa taalaa,

Kriitikoilta Kylmä kosto sai ristiriitaisen vastaanoton. Rotten Tomatoes -sivuston kävijät ovat antaneet elokuvan arvosanaksi keskinkertaisen 69 prosenttia.

”Juonta edistämätön, näennäisen joutavanpäiväinen, odottavien ihmisten turinaa jäljittelevä dialogi muistuttaa englanninkielisenä ja pohjoismaista hyvinvointivaltiota erilaisista näkökulmista käsittelevistä aiheista riisuttuna entistä selvemmin Tarantino-pastissia”, kirjoitti Mesta.netin kriitikko J.K. Silvennoinen elokuvasta.

Vuokraa parhaan elokuvan Oscar-voittajia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone