Tänään TV:ssä: Kotimaisesta draamasta tuli ”filmipannukakku” – edes syötiksi laitettu alastonkohtaus ei pelastanut

Kesäyön lapset – Yle TV1 Maanantaina 6.07. klo 13:25

TV1 esittää maanantaina elokuvasovituksen Kantelettaren kansanrunosta ”Kiikan lapset”.

Elokuvassa Kiikan Antti (Kauko Helovirta) viettelee nuoren tytön (Helinä Tevi), mutta viettää pian kuitenkin häitä toisen kanssa. 20 vuotta tarina saa uuden käänteen.

juttu jatkuu kuvan jälkeen

Kuvankaappaus elokuvasta

Elonet-sivuston mukaan Kesäyön lasten yleisömenestys oli heikonlainen, vaikka elokuvan alkuun erikoissyötiksi sijoitettin kohtaus, jossa alaston tyttö nousee järvestä kohti kameraa.

Elokuvasta tuli vain 66 minuutin mittainen, vaikka leikkausvaiheessa kestoa yritettiin pidentää – turhaan. Syyksi kerrottiin, että loppupäästä sitä ei voitu tehdä, koska molemmat päähenkilöt olivat saaneet surmansa.

Elokuva jäi ohjaaja Ralf Rubinin viimeiseksi. Hän ohjasi vain yhden toisen elokuvan, Kasvot kuvastimessa.

Kesäyön lapset ei saanut arvostusta kriitikoidenkaan silmissä.

”Hieman häpeillen ilmestyy ohjelmistoon tämä kotimainen filmipannukakku, jonka olemassaolo voidaan sumeilematta lukea yhdeksi suomalaisen elokuvan mustimmista synneistä”, Uusi Suomi kirjoitti.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Kannattaisiko kertoa millaisen suosion sai elokuvateattereissa, kriitikot nyt ovat aina haukkuneet kaiken varsinkin jos elokuva on ollut kansan mieleen.

  2. Juuri katsoin ja ihan hyvä elokuva jos haluaa aistia millaista oli 50-luvulla Suomen suvessa. Kepeän menon vastakohdaksi loppu oli hyvin koskettava. Huumorilla voi ajatella yleistä pilkkanimitystä että maaseudun puolueiden edustajat ovat sisäsiittoisia, tuossa elokuvassan ongelma tuotiin hyvin esille.
    Titetysti muistutti jotain kaitafilmikerhon harjoitustyötä, mutta Suomen suvea oli kuvattu kiitettävästi ja muutama ehkä tahaton huumorikohtaus, jossa poika lähti ajamaan pyörällä virvoitusjuomapullot pyörän ohjaustangolla, hyvin huteran näöisesti, matkalla tanssipaikalle joi ne pois ja heitti tyhjän pullon vauhdista tien viereen – so so, näin ei saa tehdä.

    Wikin mukaan Ralf Rubin oli ohjannut myös Kasvot kuvastimessa ja tuottanut Pessi ja illuusio elokuvan, jotka myös olivat menestyneet huonosti.

    Ihan mielenkiintoinen jamppa se Rubin, ainakin yritystä on riittänyt, mutta Suomen kansan maku …

Kommentit suljettu.