Tänään TV:ssä kotimainen komedia, jossa läträtään viinalla ihastutti ja vihastutti

Juha Berg on rapajuoppo. Viinanhuuruinen hauskuus saa kuitenkin kovan kilpailijan, kun Juha rakastuu. Kaikki rajat rikkova komedia perustuu Juha Vuorisen romaaniin. O: Lauri Maijala. N: Joonas Saartamo, Krista Kosonen. (U) HD.
Kuva: Mikael, Juha ja Kristian sekoilevat.
Vasemmalta: Mikael (Johannes Holopainen), Juha (Joonas Saartamo) ja Kristian (Santtu Karvonen)
--- Yle Kuvapalvelu
Juha Vuorisen kulttiromaaniin perustuva elokuva kertoo Juha Bergistä (Joonas Saartamo), joka on rapajuoppo. Viinaralli saa haastajan, kun hän rakastuu AA-kerhon vetäjään (Krista Kosonen). Kumman hän valitsee, rakkauden ja vai tutun ryyppyremmin?
Elokuvan käsikirjoitti ja ohjasi teatteriohjaaja Lauri Maijala. Elokuva oli hänen esikoisohjauksensa.
jatkuu…
 
Juoppohullun päiväkirja menestyi teattereissa saaden noin 123 000 katsojaa. Elokuva sai kahtijakoisen vastaanoton kriitikoilta. Iltalehden Tuomas Riskala piti Juoppohullun päiväkirjaa poikkeuksellisen vastenmielisenä elokuvana, kun Matti Tuomelan (Cult24) mielestä se oli hyvä elokuva.

”Ei siksi, että se saarnaisi, selittäisi tai olisi mitenkään superhauska. Kaikella liioittelullaan se todistaa hämmentävää ristiriitaa siitä, kuinka alkoholiongelmaiset ihmiset ovat silmissämme ja kulttuurissamme rock-tähtiä silloin, kun heidän kanssaan ei joudu todellisuudessa tekemisiin.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone