Tänään TV:ssä: Kotimainen jännitysdraama kertoo sairaalan kolmiodraamasta – elokuvatarkastamo poisti rajun leikkaussalikohtauksen

Vain kaksi tuntia – TV1

TV1 esittää perjantain päiväelokuvana Roland af Hällströmin ohjaaman ja käsikirjoittaman jännitysdraaman, jonka tapahtumapaikkana on pikkukaupungin sairaala.

Yhteen iltaan sijoittvuassa elokuvassa ylilääkärille selviää, että hänen vaimollaan on suhde toisen lääkärin kanssa. Pääosissa ovat Regina Linnanheimo, Eino Kaipainen ja Liisa Tuomi.

Vain kaksi tuntia voitti Jussi-palkinnon parhaasta kuvauksesta.

Elokuvan naispääosaan pyydettiin alun perin Ansa Ikosta, mutta hän oli kiinni toisen elokuvan kuvauksissa. Pääroolin sai lopulta toinen aikansa valkokangasikoni Regina Linnanheimo.

Vain kaksi tuntia joutui Elokuvatarkastamon syyniin rajun kohtauksen takia. Tarkastamo lyhensi kymmenellä sekunnilla leikkaussalikohtausta, jossa injektioneula työnnetään naispotilaan rintojen väliin.

Elokuva sai kriitikoilta ristiriitaisen vastaanoton.

Tyypillisestä sairaaladraamasta Vain kaksi tuntia ei juurikaan eroa, mutta lieneekö tarpeenkaan. Sellaisenaankin se on katselemisen arvoinen tuotos, vaikkakin helposti unohdettava”, Elokuvauutiset kirjoitti vuonna 2010.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone