Tänään TV:ssä kauhuelokuva, jonka taustalla on karmiva tositarina – videokameralla kuvattu leffa tuotti kymmeniä miljoonia

Open Water
Töiden takia stressaantunut aviopari lähtee lomalle Bahamalle. He osallistuvat avomerelle suuntautuvalle sukellusretkelle. Retken vetäjä tekee inhimmillisen erehdyksen, ja unohtaa pariskunnan keskelle avomerta. Pariskunnalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin jäädä odottamaan pelastusta arvaamattoman meren armoilla. Ohjaaja: Chris Kentis, USA 2003 (80'). Pääosissa Blanchard Ryan ja Daniel Travis.

Vuonna 2003 ensi-iltansa saanut Chris Kentisin ohjaama ja tuottama jännäri kertoo pariskunnasta, joka joutuu selviytymään Australian Isolla valliriutalla, kun sukellusyritys unohtaa ottaa heidät mukaan paluumatkalle.

Elokuva perustuu todelliseen tapaukseen. Tom ja Eileen Lonergan lähtivät vuonna 1998 kohtalokkaalle sukellusretkelle. He jäivät kahdestaan avomerelle, pelkät sukellusvarusteet yllään.

Elokuva tehtiin minimaalisella 120 000 dollarin budjetilla, mutta tuottoa kertyi peräti 54 miljoonaa dollaria.  Kentis ja hänen vaimonsa Laura Lau kuvasivat elokuvaa vuosia lähinnä vapaapäivinä ja viikonloppuisin.

Kuvauksissa käytettiin oikeita haita ja lopputuloksessa pyrittiin luomaan autenttinen. Säästösyistä elokuva kuvattiin digitaalisella videokameralla.

Kentis ohjasi ennen Open Wateria draamaelokuvan Grind. Myöhemmin on ollut hiljaista, sillä hän on ohjannut vain Silent House -nimisen pitkän elokuvan.

Mitä muuta tänään tulee TV:stä – katso ohjelmaoppaasta!

Vuokraa Open Water 3: Cage Dive -leffa.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone