Tänään TV:ssä James Bond -leffa, jonka tekoa varjostivat kitkerät riidat ja näyttelijän kuolema

007 – Erittäin salainen (K16) – Nelonen aanantaina 10.08. klo 21:00

Nelosen Bond-putki jatkuu maanantaina vuonna 1981 valmistuneella Erittäin salainen -elokuvalla, jossa 007-agenttia esittää viidennen kerran Roger Moore.

Moore oli kuvausten aikana 53-vuotias. Elokuvassa brittiläinen vakoilualus uppoaa kansainvälisille vesille Albanian edustalle ja 007 lähetetään selvittämään sen kuljettaman lastin kohtaloa.

Elokuvaa kuvattiin Lontoossa, Kreikassa, Italiassa ja Bahamalla. Elokuvaa edelsi traaginen tapahtuma, kun tiedustelupalvelu MI6:n johtajan esittäjä Bernard Lee kuoli vatsasyöpään ennen kuvauksia. Vain kuusi päivää 73-vuotispäivänsä jälkeen.

Elokuvan käsikirjoitusta muutettiin ja M:n mainitaan olevan lomalla.

Elokuvan alkukohtauksessa Ernst Stavro Blofeld -hahmo ei esiinny elokuvassa virallisesti, koska vuonna 1965 ilmestyneen Bond-elokuvan Pallosalaman aikaisen oikeustaiston seurauksena Blofeldin hahmon ja Spectre-järjestön esitysoikeudet siirtyivät Kevin McClorylle.

Erittäin salaisen alkukohtaus, jossa Blofieldin näköinen roisto pudotetaan savupiippuun, oli piikki Broccolilta McClorylle. Viestinä oli, että Bond-sarja tulee toimeen ilman yhtä vakioroistoa.

Blofeld esiintyy myös McCloryn elokuvassa Älä kieltäydy kahdesti, jota ei virallisesti pidetä osana Bond-jatkumoa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone