Tänään TV:ssä crazy-komedioiden klassikko – yli 20 kertaa Suomen kanavilla esitetty hupailu kestää edelleen katsomisen

Mies ja alaston ase (K12) – Perjantaina 22.01. klo 21:35

Nelonen esittää perjantaina vuonna 1988 valmistuneen komediaklassikon.

Hulluttelukomedioiden edesmenneen kuninkaan Leslie Nielsenin tähdittämä hulvaton leffa käynnisti huippusuositun Mies ja alaston ase -elokuvasarjan. Elokuva keräsi elokuvateattereista lähes 70 miljoonan dollarin voiton. Suomen ensi-ilta oli 5.5. 1989.

Elonet-sivuston mukaan elokuva on esitetty Suomen televisiossa 21 kertaa.

Mutta se kestää edelleen katsomisen. Vuonna 2004 New York Timesin kriitikot valitsivat Mies ja alaston ase -elokuvan yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.

Empireonline-sivusto nimesi elokuvan kaikkien aikojen 7. parhaaksi komediaelokuvaksi. Timeout.comin listalla sijoitus on 18. BBC:n äänestyksessä se valittiin sadan parhaan komedian joukkoon.

Mies ja alaston ase perustuu suositun poliisisatiirin Hei, me pamputetaan! -sarjan hahmoihin. Elokuvassa näyttelevät myös kohuttu ex-urheilija O.J. Simpson ja Elviksen ex-vaimo Priscilla Presley.

Elokuva tehtiin vaivaisella 12 miljoonan dollarin budjetilla, mutta lipputuloja kertyi noin kymmenkertainen määrä. Rahan lisäksi komedia keräsi kehuja: Rotten Tomatoes -sivuston kävijöistä 88 prosenttia suosittelee elokuvaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone