Tänään TV:ssä 2000-luvun ylistetyimpiä elokuvia – kuvattiin sissitaktiikalla ja minibudjetilla

(Lost in Translation, USA/Japani 2003) Lempeän huumorin sävyttämä kuvaus kahden yksinäisen amerikkalaisen kohtaamisesta Tokiossa. O: Sofia Coppola. N: Scarlett Johansson, Bill Murray, Giovanni Ribisi, Anna Faris. HD. Kuvassa Bob Harris (Bill Murray) ja
Charlotte (Scarlett Johansson).
Yle Kuvapalvelu
Sunnuntain Sub-leffana nähdään vuonna 2003 valmistunut Lost in Translatiion, joka kuvattiin huomaamattomasti ns. sissitaktiikalla Tokion keskustassa tavallisten ihmisten seassa. Leffan budjetti oli vain 4 miljoonaa dollaria, ja sen tuotto nousi lähes 120 miljoonaan dollariin.
Vuonna 2016 Lost in Translation valittiin BBC:n äänestyksessä tämän vuosisadan 25 parhaan elokuvan joukkoon. Äänestykseen osallistui elokuva-asiantuntijoita eri puolilta maailmaa.
Lost in Translation on lempeän huumorin siivittämä kuvaus kahden yksinäisen amerikkalaisen (Bill Murray ja Scarlett Johansson) kohtaamisesta Tokiossa. Johansson oli kuvausten aikaan vain 17-vuotias ja elokuva oli hänen läpimurtonsa.
Lost in Translation sai neljä Oscar-ehdokkuutta. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Sofia Coppola voitti Oscarin parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Tämän vuosisadan 25 parhaan joukkoon? Tämmöinen roska ei kuulu edes 25 000 parhaan joukkoon ;D

  2. BBC:n äänestäjät olivat siis väärässä… Harmi kun ei kaikilla ole yhtä oikeata mielipidettä kuin ”stanoboylla” 😀 Olisiko parempi että katselisit vaan niitä omia kaitafilmejäsi….

    Lost in translation on loistava elokuva. Aika harvoin päästään elokuvan tunnelmassa samanlaiseen kuin tässä.

Kommentit suljettu.