Tänään TV-ensi-illassa: Tieteisklassikon kehuttu jatko-osa ei noussut odotetunlaiseksi hitiksi, mutta kriitikot tykkäsivät

blade runner 2049

Blade Runner 2049 (K16) TV1

Ridley Scottin Blade Runner (1982) sai ilmestyessään laimean vastaanoton, mutta on sittemmin noussut uusia katselukertoja kestäväksi kulttiklassikoksi.

Lauantaina Suomen tv-ensi-illan saavassa Blade Runner -tieteiselokuvan jatko-osassa eletään vuotta 2049 Los Angelesissa. Pääosissa ovat Ryan Gosling, Harrison Ford ja Ana de Armas.

Elokuva sai viisi Oscar-ehdokkuutta ja se palkitiin erikoistehosteiden pystillä.

Historia toisti itseään, sillä Blade Runner 2049 -jatko-osa ei myöskään noussut odotenlaiseksi hitiksi Pohjois-Amerikassa ilmestyessään vuonna 2017. Elokuva valmistui noin 185 miljoonalla dollarilla ja se tuotti maailmanlaajuisesti 259 miljoonaa dollaria.

Juttu jatkuu..

Kriitikoilta sateli hienoa palautetta.

”Blade Runner -universum on vanhentunut uskottavasti 30 vuotta. Los Angeles on yhä surumielisen kaunis, ahdas ja monikansallinen kyberpunk-loukko, jossa hymyillään vain ohjelmoidusti tai ironisesti. Mittakaava vain on suurempi”, kirjoitti Mesta.netin kriitikko JK Silvennoinen.

Blade Runner 2049 on visuaalisesti pökerryttävä ja teemoiltaan kunnianhimoinen scifi-spektaakkeli, joka ei tee yhtään myönnytystä popcorn-yleisölle. Se vaatii ja vangitsee katsojan täyden huomion ensimmäisestä kuvasta viimeiseen. Se ei selitä asioita puhki, vaan jättää paljon katsojan tulkittavaksi”, näki puolestan Iltasanomien Tarmo Poussu.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommenttia

  1. Unohtui maininta suuresta suomalaisesta 3sek kestäneestä osasta elokuvassa.

  2. Pitääpä kattoa… taas. Verrata ekaan osaa on kuin söis suklaatuuttia ilman suklaata, taikka jäätelöä -> jäis vaan se vohvelikooni ylä- ja alahuulten välliin.

  3. Roger Deakins voitti kuvauksen Oscarin ko. leffasta, joka olisi luultavasti tehosteita osuvampi maininta. Kuvakerronta on vaan -niin nättiä-. Miehen ehdokkuuslista on loputon, mutta tämä oli hänen ensimmäisensä. Heti perään elokuvasta ’1917 – Taistelulähetit’ tuli toinen.

    Jatko-osa, jota kukaan ei pyytänyt, mutta saatiin alkuperäistä kunnioittava ja ennen kaikkea hyvä elokuva.

Kommentit suljettu.