Tällainen on Jasper Pääkkösen rooli brittiläisessä Jet Trash -elokuvassa

jettrash.jpg-h_2016

Jasper Pääkkönen on paistatellut viime päivät näyttävästi mediassa Spike Leen BlacKkKlansman-elokuvan roolinsa ansiosta. Aiemmin suomalainen näyttelijä sai kansainvälistä huomiota roolistaan Vikings-sarjan neljännellä ja viidennellä tuotantokaudella. Niinpä on sopiva hetki katsoa, miten hän selvisi ensimmäisestä kansainvälisestä produktiostaan ja englanninkielisestä roolistaan brittiläisessä Jet Trashissa.

Simon Lewisin kulttiromaaniin Go’hun perustuva draama kuvattiin helmikuussa 2014 Intian Goalla. Se kertoo kahdesta kaveruksesta (Robert Sheehan ja Osy Ikhile), jotka viettävät Intiassa juhlien ja päihteiden kyllästämää elämää. Pian katsojalle kuitenkin paljastuu, ettei kyseessä ole mikään bileloma vaan pakomatka aiemmista virheistä.

Pääkkönen näyttelee Sofia Boutellan ohella toisen elokuvan keskeisimmästä sivurooleista. Hänen esittämänsä Mike on outo ja arvaamaton, mystisyyteen ja hengellisyyteen kallellaan oleva munkinkaapuun pukeutuva kaljupää. Hahmo jää arvoitukselliseksi, sillä – toisin kuin pääparin kohdalla – sen taustoja ei avata takaumin. Vuorosanoja ei ole erityisen paljon, mutta Mike on merkittävässä asemassa useissa juonen kannalta keskeisissä kohtauksissa.

Pääkkönen sai roolinsa poikkeuksellisesti ilman koekuvauksia. Ohjaaja Charles Henri Belleville oli ehtinyt koekuvata rooliin jo kymmeniä brittinäyttelijöitä löytämättä etsimäänsä. Dome Karukosken Leijonasydän, josta Pääkkönen pokkasi parhaan sivuosan Jussi-palkinnon, muutti kuitenkin Bellevillen mielen. Ohjaaja otti sen nähtyään yhteyttä Pääkköseen ja tarjosi tälle suoraan roolia tulevaan elokuvaansa. Lopputuloksen voi katsella yksinoikeudella Elisa Viihteen Vuokraamosta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone