Swallowed: Lunarterial

Kotimainen apokalyptinen doom/death-ryhmä Swallowed on debyyttilevyllään niin ilkeä ja syvällä katuojassa ettei musiikkia kuvaamaan löydy riittävän vahvoja sanoja. Swallowed on doomia ja death metallia mutta bändin kohdalla on oikeutettua käyttää nimihirviötä extreme metal. Bändin maailmanlopun kaaos ei noudattele sääntöjä, on vain epäjärjestystä ja repivää kitaravallia. Blastniittaukseen innostuvissa kohdissa Swallowed lähestyy black metallin visvaisimpia verikaukaloita. Hitaan lanaamisen vastapainoksi kaoottinen coreblastnoise-huudatus toimii kipeästi ja kun vokaalit ovat käsittämätöntä väkivallan ja oksennuksen sekoitusta, kiekolle ei voi muuta kuin nostaa sarvia pystyyn!

Bändillä ei ole kiire, pisin kuolonsaatto kestää hermoja raastavat 25 minuuttia. Kaoottinen noise-elementti on kaiken aikaa läsnä. Bändi rikkoo selkeitäkin doom/death-osuuksia häiriintyneellä romuraudalla ja psykedelian purskahduksilla. Tunnelman luonnissa Swallowed on myös vahva tekijä. Ryöpsähtävän väkivaltaiset rytminvaihdokset, vokalistin maaninen ääniterrori, särisevä kitaravyöry ja rumpalin aktiivinen tukkisavotta eivät olisi riittävästi ilman vahvana vellovaa riffimattoa, josta löytyy toimivia biisiaihoita kuin raatoja hautausmaalta. Black vai death – sillä ei ole väliä sillä Swallowed ei asetu kummankaan puolen lipunkantajaksi.

Swallowed ei ole pelkkää äärimetallia – se on kestokyvyn rajoja koetteleva äänikollaasi, joka onnistuu unohtamaan kaiken inhimillisen. Jälleen on myös todettava että vinyylimuotoinen formaatti sopii Swallowedin kaltaiseen toivottomuuden taivallukseen enemmän kuin loistavasti.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone