Suomirockyhtye Pimeys lopettaa toimintansa

Vuonna 2011 perustettu suomalainen rockyhtye Pimeys lopettaa. Yhtye soittaa viimeisen keikkansa Helsingin Tavastialla 19. syyskuuta.

Yhtyeen jäsenet jatkavan musiikin parissa muissa yhteyksissä.

Pimeys nousi pinnalle vuonna 2013 kriitikoiden ylistämällä esikoisalbumillaan Muut on jo menneet.

Rakas yhtyeemme Pimeys lopettaa toimintansa. On ollut hienoa ja tärkeää soittaa tässä bändissä ja kasvaa nämä vuodet yhdessä. Matkan varrelle mahtuu neljä albumia, satoja keikkoja ympäri Suomea, niin päälavoja kuin kapeampiakin roudausreittejä. Pääsimme treenikämpältä Suomen parhaisiin studioihin työskentelemään maan kovimpien ammattilaisten kanssa. Niistä reissuista päälimmäisenä jäi mieleen se, miten hauskaa oli. Elimme elämää ja kirjoitimme siitä kymmeniä lauluja. Koko 2010-luvun ajan kohdistimme energiamme Pimeyden musiikkiin. Annoimme sille kaikkemme.

Lue koko jäähyväisviesti alta.

View this post on Instagram

Hyvät kuulijat. Rakas yhtyeemme Pimeys lopettaa toimintansa. On ollut hienoa ja tärkeää soittaa tässä bändissä ja kasvaa nämä vuodet yhdessä. Matkan varrelle mahtuu neljä albumia, satoja keikkoja ympäri Suomea, niin päälavoja kuin kapeampiakin roudausreittejä. Pääsimme treenikämpältä Suomen parhaisiin studioihin työskentelemään maan kovimpien ammattilaisten kanssa. Niistä reissuista päälimmäisenä jäi mieleen se, miten hauskaa oli. Elimme elämää ja kirjoitimme siitä kymmeniä lauluja. Koko 2010-luvun ajan kohdistimme energiamme Pimeyden musiikkiin. Annoimme sille kaikkemme. Nyt on tullut aika jatkaa eri suuntiin. Jatkamme musiikin tekemistä omilla tahoillamme ja kerromme kuvioista lisää aikanaan. Haluamme kiittää kaikkia, joita olemme matkan varrella kohdanneet ja joiden kanssa olemme saaneet tehdä yhteistyötä. Haluamme kiittää myös teitä, joita emme ole tavanneet, mutta joihin olemme kokeneet yhteyttä musiikkimme kautta. Debyyttialbumimme ”Muut on jo menneet” julkaistaan vinyylinä ja sen voi tilata julkaisupäiväksi kotiin täältä: https://www.levykauppax.fi/artist/pimeys/muut_on_jo_menneet/#691766 Soitamme ensi syksynä päätöskiertueen ja toivomme, että tulette vielä viimeiselle matkalle kanssamme. Sitä ennen näemme tänä torstaina G-Livelabissa. Loppuunmyyty keikka on nähtävissä myös livestreamina. Uusiin virtauksiin, eri suuntiin. – Joel Mäkinen, Pekka Nisu & Jukkis Virtanen – Pimeys Keikat: 18.06. G Livelab, Helsinki (sold out / livestream) 08.08. G Livelab, Tampere 15.08. Rock House Kulma, Kajaani 22.08. Linnateatteri, Domino -sali, Turku 12.09. Hemingway's, Jyväskylä 18.09. Möysä, Lahti 19.09. Viimeinen keikka, Tavastia, Helsinki

A post shared by Pimeys (@pimeysyhtye) on

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone