"Suomalaiset paikkakunnat jakaantuvat Hobitteihin, Mielensäpahoittajiin ja Satavuotiaisiin"

Suomen Filmikamari ry:n arvion mukaan vuonna 2014 Suomessa käytiin elokuvissa noin 7,5 miljoonaa kertaa. Kotimaista elokuvaa käytiin katsomassa yli 2 miljoonaa kertaa. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus oli lähes 27 prosenttia.

1970-luvun alun jälkeen kotimainen elokuva ylittänyt kahden miljoonan katsojan rajan aikaisemmin vain vuosina 2010 ja 2012.

– Kahden huippuvuoden jälkeen kokonaiskävijämäärä laski hiukan. 7,5 miljoonaa katsojaa on kuitenkin koko 2000-luvun viidenneksi paras vuosi. Tästä saa pitkälti kiittää kotimaisen elokuvan suosiota, toteaa Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

Kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa oli viisi kotimaista elokuvaa: Mielensäpahoittaja, Risto Räppääjä ja liukas Lennart, Kummeli V, Onneli ja Anneli, Muumit Rivieralla.

Vuoden katsotummaksi lähes 460 000 katsojalla päätyi Mielensäpahoittaja. Hobitti - Viiden armeijan taistelu nousi muutamassa viikossa vuoden toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi.
- Leikillisesti kärjistäen voisi sanoa, että suomalaiset paikkakunnat jakaantuvat Hobitteihin, Mielensäpahoittajiin ja Satavuotiaisiin, Koistinen toteaa leikkisästi. 

– Hobitti  Viiden armeijan taistelu oli katsotuin suurimmissa kaupungeissa, Mielensäpahoittaja oli katsotuin kaikkialla muualla paitsi ruotsinkielisillä paikkakunnilla, joissa Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi oli usein suurin hitti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone