Sipoon kunnanhallitus suhtautuu huumorilla Sipoon herttua -sarjaan – ”Emme tunnista Pasi Kovalaista sipoolaiseksi”

sipoon herttua 1

Kehuja kerännyt Elisa Viihteen alkuperäissarja Sipoon herttua uppoutuu korruptioon komedian keinoin. Pääosassa on Kari Hietalahden esittämä sipoolainen perheenisä ja bisnesmies Pasi Kovalainen, joka pitää Sipoon päättäjiä hyppysissään suhmuroidessaan ja tehdessään hämäräbisnestä.

Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist (rkp) sanoo, että sarja on herättänyt keskustelua kunnallispoliitikkojen keskuudessa.

”Kunnanhallitus ei ole ottanut kantaa sarjaan, mutta kokousten ulkopuolelle olemme keskusteluissa todenneet, että sarja on myönteinen asia Sipoolle. Meillä on sarjasta pelkästään positiivista sanottavaa”, Kaj Lindqvist sanoo Mesta.netille.

Lindqvit naurahtaa, kun häneltä kysyy, millaista  komediaa Sipoon kunnallispolitiikasta syntyisi tosielämässä.

”Uskon, että valtakunnan politiikasta löytyisi koukuttavampia aiheita kuin meitä. Toisin kuin sarjassa, meillä ei yleensä riidellä. Valtuustossa ja hallituksessa ollaan tämä päivänä aika yksituumaisia asioista.”

Ohjaaja Teppo Airaksinen ja käsikirjoittajat Atte Järvinen ja John Lundsten ovat kertoneet, että osa sarjan tapahtumista tosielämästä.

Lindqvist ei ole täysin selvillä SIpoon herttuan juonenkäänteistä, mutta Kovalaisen Pasin lipevä hahmo on hänelle tuttu.

”Vaikea olisi nimetä, että kuka sipoolainen olisi Pasi Kovalainen. Hänenlaistaan liikemiestä ei löydy Sipoosta. Tiedän kyllä, että hänenlaisiaan löytyy monesta muusta  Suomen kunnasta”, Lindqvist nauraa.

sipoon herttua
Kuvassa Pasi Kovalainen (Kari Hietalahti) ja Sipoon kunnanjohtajaa Pirjo Haavistoa esittävä Miitta Sorvali.

Sarja kuvattiin suurelta kuvattiin Sipoossa ja sarjassa käytettiin paljon sipoolaisavustajia. Muun muassa paikallisella torilla, rakennustyömaalla ja ravintolassa kuvattuihin kohtauksiin haettiin avustajia Sipoon kunnan verkkosivujen kautta. Myös kunnalla maisemineen on merkittävä rooli tuotannossa.

Lindqvist muistuttaa, että Sipoo on ollut aiemminkin elokuvien ja tv-sarjojen näyttämönä.

”Nikkilan entisessä sairaalassa kuvattiin Prinsessa-elokuvaa ja vanhoja Niskavuori-elokuvia tehtiin Nevaksessa Etelä-Sipoossa.”

Lindqvist on huomannut, että sopiva annos huumoria on hyödyksi myös valtuustotyössä.

”Leppoisa tunnelma edistää yhteistyötä”, hän toteaa lopuksi.

Sipoon herttuan kaikki jaksot katsottavissa Elisa Viihteestä.

Katso viraaliksi noussut pätkä sarjasta:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone