Samuli Putro teki tilaustyönä musiikkia Kaikki synnit -sarjaan: ”Kappaleisiin toivottiin hurmoksellisuutta, hillulointia ja iloista duuria”

Suositun Kaikki synnit -sarjan toisella kaudella kuullaan Samuli Putron säveltämää ja sanoittamaa musiikkia.

Putron mukaan kyseessä on hänen ensimmäinen puhdas tilaustyönsä, jonka hän tekee elokuvaan tai tv-sarjaan.

”Tein aikoinaan Martti Salmisen kanssa scoremusiikkia Menolippu Mombasaan -elokuvaan. Hajanaisia juttuja on ollut muitakin; kappaleitani on soinut tunnarina Aleksi Salmenperän Lapsia ja aikuisia -elokuvassa sekä Mika Ronkaisen Freetime Machos -dokumentissa”, Putro selvittää.

Kaikki synnit -sarjan ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Mika Ronkainen on tuttu mies Putrolle Oulun musikkipiireistä jo 90-luvulta.

”Tuohon aikaan Mikalla oli rockyhtye (Russian Love). Näin ollen saimme puhua toisillemme musiikintekijöinä. Siksi Ronkainen tiesi mitä halusi ja hän osasi myös verbalisoida asian. Sen jälkeen minun ei tarvinnut kuin toimia. Kappeleisiin toivottiin hurmoksellisuutta, hillulointia ja iloista duuria.”

Juttu jatkuu…

Kaikki synnit -sarjaa kuvattiin viime talven aikana Oulun seurulla. Tässä ollaan Koppanan leirikeskuksessa Oulussa.

Putro vierail ennen kuvauksia pidetyissä harjoituksissa.

”Yritin käydä opettamassa Lauraa (Malmivaara) ja muita näyttelijöitä, mutta harjoituksissa tajusin, että hehän osaavat jo kappaleet täysin.”

Putro pitää Kaikki synnit -sarjaa puhuttelevana. Toinen kausi oli hänen mielestään edellistäkin syvällisempi ja vetoavampi.,

Raahessa Pohjois-Pohjanmaalla varttunut Putro tunnistaa sarjasta pohjoissuomalaisuuden ytimen. Myös sarjassa vahvasti esillä oleva lestadiolaisuus on hänelle tuttu pohjoisen vuosilta.

”Hengellisyys oli 80-luvulla nykyistä voimakkaampaa, nimenomaan herätysliikkeissä. Mutta kyllä se Pohjanmaa on edelleen Jumalaa pelkäävää aluetta”, Putro toteaa.

”Kaikki ukonnon kautta esille tulleet asiat eivät ole missään nimessä positiivisia. Uskon kuitenkin  evankelisluterilaiseen kirkkoon organisaationa. Uskon myös mahdollisuuteen, että kirkko pystyy itsessään tekemään helvetin paljon hyvää, kunhan se ei unohda perustehtäväänsä eli heikoimpien auttamista.”

Putro lähtee marraskuun alussa konserttisalikiertueelle. Marraskuun 7. päivä käynnistyvä Putro 50 -kiertue Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä, Jyväskylässä ja Kuusamossa. Koronarajoitusten takia salit myydään vain puolilleen ja monella paikkakunnalla tehdän kaksi konserttia saman illan aikana.

”Soittaminen ja kirjoittaminen on edelleen mukavaa ja tekee arjesta helvetin paljon parempaa. Se, että millaisen palkkion esiintymisestä saa, on edelleen melko toissijaista ja se on minusta positiivinen asia”, Putro puntaroi lopuksi.

Kaikki synnit -sarjan toinen kausi on katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa sekä muutamissa elokuvateattereissa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone