Sami Kuronen ja Ilkka Ihamäki kirjoittivat eroottisia tarinoita pilkettä silmäkulmassa: ”Sensuellit iltasadut sopii kaikille fantasioista kiinnostuneille”

Radiosta tutut Sami Kuronen ja Ilkka ”Hovimuusikko” Ihamäki kirjoittivat aikusille suunnatun Sensuellit iltasadut -kirjan, joka sisältää kaksikymmentä kepeän kuumaa tarinaa.

Sami Kurosen mukaan kysessä on hyvän fiiliksen kirja, joka sopii kaikille erotiikasta ja fantasioista jollain tasolla kiinnostuneille.

”Tätä kirjaa ei ole kirjoitettu kirja vakavalla naamalla, vaan pilkettä on nimenomaan runsaasti silmäkulmassa. Mukana on sensuellia otetta ja fantasiamaailmaa. Kaikki tarinoissa esiintyvät hahmot ovat liikkeellä hyvällä fiiliksellä”, Sami Kuronen tähdentää Mesta.netille.

Kirjan kehystarina alkaa, kun Sami rientää suvun kesäpaikkaan auttamaan Matti-setäänsä mökkiaskareissa. Siinä sivussa miehet innostuvat muistelemaan naisten kanssa kokemiaan hetkiä huumorimielellä. Sami löytää yllättäen mökiltä Kyllikki-tätinsä päiväkirjan. Vuosikymmenten rakaiset muistot paljastavat myös tädin villimmän puolen.

Kurosen mukaan kaikki tarinat ovat mielikuvituksen tuotetta, mutta seassa on jonkin verran tositapahtumia. Kuinka paljon on totta ja kenen elämästä ne ovat mahdollisesti poimittu, jääköön lukijoiden pohdittavaksi, Kuronen toteaa

Kuronen on työskennellyt puhetyöläisenä yli 30 vuotta. Hän on juontanut myös televisio-ohjelmia ja tehnyt kaksi reseptikirjaa. Sensuellit iltasadut on hänen ensimmäinen tämäntyyppinen kirjoitustyönsä.

”Minulla ei ollut kaunokirjallisesta kirjoittamisesta juuri minkäänlaista kokemusta. Kirja oli haaste ja pitkäaikainen haaveeni, jonka halusin ottaa vastaan. Ilkka kirjoitti saduista 15 ja minun kynästä syntyi viisi tarinaa.”

Sami Kuronen. Kuva Niclas Mäkelä

Sensuellit iltasadut sai alkusysäyksen muutama vuosi sitten, kun Kuronen juonsi Toisenlaiset äidit -ohjelmaa. Hän alkoi lukea Instagramissa lastensatuja, jotta perheen pienimmät saataisiin unten maille ennen ohjelman alkua.

”Jokaisen iltasadun jälkeen inboxiini tuli kysymyksiä, että milloin luet meille äideille satuja. Ajatus jäi kytemään pidemmäksi aikaa. Viime keväänä kun tuli lockdown, aika pikkutuhmille saduille muuttui otolliseksi. Sain Ilkan kirjoittamaan nipun meheviä tarinoita, jotka luin ja jotka julkaistiin myös Suplassa.”

”Niistä saadun palautteen myötä kirjoitimme yhdessä lisää tarinoita ja rohkaistuimme kysymään Otavalta, mitä mieltä he olisivat kirjasta Siellä innostuttiin ideasta ja nyt ollaan siinä pisteessä, että odotamme jännittyneenä kirjan vastaanottoa”, Kuronen kertaa.

Kuronen ja Ihamäki miettivät ennakkoon kunkin tarinan hahmot ja pääraamit. Sen jälkeen he kirjoittivat tarinat itsenäisesti omissa oloissaan.

”Sen jälkeen lueskelimme toistemme tarinoita ja yhtenäistimme tekstejä. Aikamoinen salapoliisi saa olla, jos kykenee erottamaan, että kumpi on kummankin kirjottamia.”

Sensuellien iltasatujen äänikirjan lukijana on Kuronen itse.

”Äänikirjojen lukeminen on aikaa vievää työtä. Minulta kysellään paljon, että voisinko lukea äänikirjoja mutta muun työtilanteen takia se ei ole ollut vielä laajemmin mahdollista.”

Kuronen on ahkera äänikirjojen käyttäjä.

”Äänikirja on osoittautunut näppäräksi kiireisessä arjessa. Sitä voi kuunnella autossa ja vaikka ruokaa laittaessa. Eli voi yhdistää kaksi asiaa.”

”Sain juuri kuunneltua Samu Haberin elämäkerran ja mietin juuri, mikä äänikirja olisi hyvä seuraavaksi. Luen mielelläni elämäkertoja. Kuuntelin hiljattain myös Saku Tuomisen kirjan Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on. Myös tuon tyylinen tietokirjallisuus kiinnostaa minua.”

Kuronen kirjoittaisi mielellään myös jatkossa. Sensuellien iltasatujen jatko-osakaan ei ole mahdoton ajatus.

”Jos äänikirjaa kuunnellaan ja pokkaria pykätään pukinkonttiin, niin kaikki on mahdollista. Jos jossain vaiheessa muu työtilanteeni rauhoittuu, niin haastan mielelläni itseni luovaan kirjoittamiseen.”

Sensuellit iltasadut on saatavilla e-kirjana ja Sami Kurosen lukemana äänikirjana. Kuuntele näyte äänikirjasta.

FAKTAA:

Sami Kuronen tunnetaan niin radioäänenä kuin tv-kasvona. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kaksi ruokakirjaa yhdessä keittiömestari Pasi Kurosen kanssa. Ilkka Ihamäki on Hovimuusikko Ilkkana tunnettu laulaja-lauluntekijä ja radiojuontaja.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone