Ringworm: Hammer Of The Witch

Clevelandin suunnalla majapaikkaansa pitävä metallisen hardcoren perushöylä Ringworm on julkaissut tasaisen tappavaan tahtiin kiekkoja vuodesta 1991 lähtien. Bändin rässipohjainen möykkääminen on tasavarmaa kuin Slayerin mellakointi, tuttua ja turvallista mutta samalla tehokasta. Ringworm on ulkoistanut itsensä kaiken maailman trendikuvioista ja markkinavoimista – samoilla asetuksilla mennään kuin vaikkapa 15 vuotta sitten.

Bändin ensimmäinen Relapse Recordsin kautta julkaistu kokopitkä Hammer Of The Witch etenee kuin Pendolino Suomen vaihtelevissa sääoloissa – välillä jarruttaen ja pääosin hyvällä vauhdillä. Todellinen yliäänihakkuu on vähemmistössä mutta kiireinen meno toimii mainiosti, esimerkkinä vaikka hengästyttävän kulmikas Exit life. Psychic vampire kuulostaa vahvasti Reigh In Bloodin aikaiselta Slayerilta. Riffitaifuuni King of blood on kiekon verevintä antia. Myös kiekon nimibiisi Hammer of the witch on kaikki mitat täyttävä aggressioruoskinta.

Mutta, jos olet pari Ringwormin kiekkoa nautiskellut, tiedät mitä on odotuslistalla. Bändillä ei ole pyrkimystä uudistua, millään osa-alueella. Tottahan perusjyystölle löytyy aina aikansa ja paikkkansa mutta kokonaisen albumin muodossa Ringworm aiheuttaa jo puutumista. Työn sankareille kuitenkin isoa kättä. Vokaalihyökkäys on kautta linjan miehekkään pullistelevaa mutta paikoin vireystila menee jo virkamieshardcoren puolelle. Linjalta pukkaa kovinkin tasalaatuista metallituotosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone