Rikosllispomo Keijo Vilhusen tarina ilmestyy kirjana: ”Ei takuulla synny ihannoivaa kuvaa rikollisesta elämäntavasta”

Otava julkaisee vuonna 2022 Aki Linnanahteen kirjoittaman teoksen rikollisjohtaja Keijo Vilhusesta.

Vilhunen oli johtava toimija suomalaisessa rikollismaailmassa 1980-luvulta aina vuoteen 2013, jolloin paljastui hänen roolinsa Helsingin huumepoliisia pitkään johtaneen Jari Aarnion tietolähteenä. Vilhunen suorittaa parhaillaan kymmenen vuoden vankeustuomiota.

Kirjan teko käynnistyi viime syksynä, jolloin Linnanahde sai kirjahankkeeseen liittyneen yhteydenoton. Samalla Linnanahteelle tarjoutui tilaisuus käydä pitkiä ja syvällisiä keskusteluja Vilhusen, hänen perheensä sekä muun lähipiirin kanssa.

”Tavoitteenani on avata Vilhuseen liittyviä mysteereitä sekä kuvata riippumattomasti sitä, millainen mies on Keijo Vilhunen ja miten hänestä tuli rikollisjohtaja”, Aki Linnanahde kertoo Otavan tiedotteessa.

Hänen päämääränään on korkeatasoinen ja tietopohjaltaan vakuuttava rikoskirja, josta suomalaiset voivat nauttia niin luettavana kuin kuunneltavana versiona.

Rikollisia käsittelevät kirjat ovat herättäneet kriittistä keskustelua.

”Keijo Vilhusen tarinan kautta ei takuulla synny ihannoivaa kuvaa rikollisesta elämäntavasta. Sen synkät puolet nousevat vahvasti esille, kuten tällaisessa kirjassa pitääkin”, Linnanahde korostaa.

Hän kertoo Vilhusen myös todenneen taustakeskusteluissa, että ”ei tätä ammattia voi kenellekään suositella”.

Aki Linnanahde on aiemmin kirjoittanut kirjan Jere Karalahden elämästä (Jere, WSOY 2017) sekä ohjannut ja toimittanut tv-dokumentin rap-artisti Cheekistä (Cheek – kuka muka?, 2018).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone