Pirkka-Pekka Petelius seuraa kevään saapumista televisiossa – ”Se tulee keikkuen”

pirkka-pekka petelius

Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö laittavat itsensä likoon luonnon hyväksi, kun Ulos luontoon Kevätseuranta -sarja starttaa Yle TV1:ssä su 29.4. klo 18.15.

Petelius ja Pyykkö rakentavat vesilinnuille pesimälautan, auttavat kaloja kutupuuhissa, kunnostavat rantaa ja niittyjä sekä houkuttelevat luontoa pihapiiriin.

Kevään saapuminen on luontoshow vailla vertaa. Millainen on äärimmäisen uhanalaisen meritaimenen kutumatka? Miltä näyttää siilin kevätretki? Entä miten muutaman minuutin ikäinen metsäpeura ottaa ensimmäiset horjuvat askeleensa? Tule mukaan kevään seuraamiseen, niin tiedät!

”Nyt kun ilmasto on muuttumassa, se lisää uteliaisuuttani kevään odotukseen, Pirkka-Pekka Petelius kertoo Ylen tiedotteessa.

”Keväässä kivaa on sen arvaamattomuus, se tulee keikkuen. Koskaan et voi varmuudella tietää milloin ensimmäinen leskenlehti kukkii ja milloin peippo laulaa, mutta joka kevät ne pääsevät yllättämään ja aina ne ilahduttavat enemmän ja enemmän.”

 

Minna Pyykkö on innoissaan saadessaan tehdä jotain konkreettisia tekoja luonnon hyväksi.

”Se on merkittävämpää kuin tehdä pelkästään televisio-ohjelmaa luonnosta. Tosin hieman jännittää, miten saadaan kiinnitettyä kaakkurilautta kunnolla lammen pohjaan ja miten löydetään kovakuoriaisia lehmän kakkakasasta, juontaja Minna Pyykkö miettii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone