Pihla Maalismaa kertoo uudesta Makkari-sarjasta ja yhteistyöstään Renny Harlinin kanssa: ”Mietittiin, miten Luokkakokouksesta saisi vieläkin greisimmän”

Pihla Maalismaa näyttelee Petri Kotwican ohjaamassa komediasarjassa Makkari. Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja koostuu kahdeksasta itsenäisestä jaksosta, jotka kaikki sijoittuvat kodin pyhimpään paikkaan: makuuhuoneeseen.

Maalismaa näyttelee sarjassa omaperäistä sinkkunaista Emmiä, joka tutustuu yön tuoksinnassa Mikkoon. Nuorukainen haluaisi tavata Emmin uudestaan, mutta yhteystietoja ei löydy aamulla mistään.

Maalismaan mukaan intiimi tila toi näyttelemiseen oman mukavuutensa ja haasteensa.

”Tässä sarjassa näyttelijän työ oli erityisellä tavalla fokuksessa. Se oli sekä haastavaa että kiinnostavaa. Teimme jopa kahdeksan minuutin ottoja, mikä on aika epätyyppillistä. Pitkissä otoissa pääsi oikeasti näyttelemisen makuun ja sitä kautta tuntui siltä, että tuli näyteltyä paremmin”, Pihla Maalismaa puntaroi.

Jokaisessa Makkari-jaksossa on eri päähenkilöt. Sarjasssa näyttelevät myös mm. Peter Franzen, Krista Kosonen ja Tommi Korpela.

Maalismaan mukaan sarja käsittelee arkisisa asioita tuoreella tavalla.

”Sarjan havainnot ovat tavallisesta arkielämästä. Harva meistä on ollut avaruussukkulassa, vaan nimenomaan meillä jokasella on kokemuspintaa tavallisesta arkielämästä.”

Maalismaa tunnetaaan muun muassa elokuvista Roskisprinssi (2011) ja Ollaan vapaita (2015). Hänet nähdään tulevassa Luokkakokous 3 -elokuvassa, joka saa ensi-iltansa vuonna 2021.

juttu jatkuu

Luokkakokouksen ohjanneen Renny Harlinin kanssa työskentely oli mielenkiintoinen ja avartava kokemus.

”Rennystä huokui pitkä kokemus. Ei niin, että hän olisi ollut paatunut, vaan siten, että hän oli rauhallinen ja homma pysyi hänen hyppysissään. Hän oli erittäin hauska tyyppi. En tiedä toista ohjaaja, joka suhtautuu yhtä kunnianhimoisesti kuvaan ja siihen, kuinka siistejä juttuja saadaan kuvattua.”

Räävitön ja räiskyvä Luokkakokous-leffa on Maalismaan mielestä täydellinen vastakohta Makkarille, joka perustuu herkkään dialogiseen vuorovaikutukseen.

”Makkarissa mentiin näyttelijälähtöisesti ja teksti edellä. Luokkakokousta tehdessä puolestaan mietimme, miten lopputuloksesta saisi vieläkin näyttävämmän ja greisimmän.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone