Parhaat kotimaiset digikirjat palkitaan ensimmäistä kertaa järjestettävässä Elisa Kirja -gaalassa – yleisökin voi äänestää

Elisa palkitsee vuoden parhaat kotimaiset digikirjat ensimmäistä kertaa järjestettävässä Elisa Kirja -gaalassa suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10.2020.

Yleisöäänestys on käynnisssä 27.9.2020 asti täällä.

Palkintoja jaetaan kaikkiaan viisi. Vuoden kotimainen kirja -palkinnot jaetaan kolmessa kategoriassa: vuoden kotimainen kaunokirja, vuoden kotimainen. Lisäksi Elisa Kirja -gaalassa palkitaan vuoden kotimainen tulokas ja vuoden kotimainen äänikirjalukija.

Elisa Kirjan Vuoden parhaan digikirjapalkinnon tavoitteena on tukea kotimaista kirjallisuutta ja kirjailijoita sekä edistää kirjojen digitalisaatiota. Lisäksi palkinto pyrkii tuomaan esiin digikirjalle tyypillisiä, monille vielä tuntemattomampia tekijöitä esimerkiksi äänikirjalukijoita palkitsemalla.

”Elisa on vahvasti kotimainen toimija ja pisimpään alalla toiminut ääni- ja e-kirjaverkkokauppa Suomessa. Elisa Kirja tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman suomenkielisiä digikirjoja, joten meille on luontevaa palkita nimenomaan kotimaisia kirjailijoita ja näin osaltamme olla mukana edistämässä kotimaisen kulttuurin kehitystä, kertoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Helena Niemelä.

Palkintogaala järjestetään Elisa Kulmassa, Helsingissä 10.10, ja se on avoin vain pienelle kutsuvierasryhmälle tilaisuuden luonteesta ja vallitsevasta yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen. Gaalan voi katsoa Elisa Live -lähetyksenä Facebookin kautta.

Palkintosummat ja raati julkaistaan syyskuun aikana. Äänestykseen tästä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone