Palefacelta räppärin käsikirja – ”Tällaista kirjaa ei ollut saatavilla minun sukupolveni tekijöille”

c149f1ed-f67a-4848-b95a-a67e0ce1ea63

Rap-artisti Palefacen, alias Karri Miettisen ja Esa Salmisen Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja on ensimmäinen räppien kirjoittamiseen ja räppäämisen tekniikkaan pureutuva opaskirja.

Ainutlaatuinen teos esittelee räpin tyylit, rytmiikat ja sisällöt. Kirja ilmestyy 24.5.

”Tämä on kirja räppäreiksi aikoville, niille, jotka jo sylkevät, ja myös kaikille niille, joita kiinnostaa räpmusiikki ja suomen kielen ulottuvuudet”, kommentoi Paleface.

Lähes 500-sivuinen teos antaa käytännönläheisiä vinkkejä niin liiketoiminnan pyörittämiseen, biisien kirjoitusprosessiin, räppinimen keksimiseen, settilistan laatimiseen, itsevarmuuden kehittämiseen ja esiintymistaitoihin.

Kirjaa varten tekijät ovat haastatelleet kymmeniä suomiräppäreitä: esimerkiksi Asa, Pyhimys, Jare Tiihonen, Mercedes Bentso, Adikia, Are, Solonen, Gasellit ja Gettomasa.

”Tällaista kirjaa ei valitettavasti ollut saatavilla minun sukupolveni tekijöille. Se piti tehdä, jotta syntyisi entistäkin parempaa musaa ja taitavampia tekijöitä”, Paleface kertoo.

Kirjan yhteydessä julkaistaan myös uutta musiikkia. Sony Music julkaisee suoratoistopalveluihin Palefacen ”Isi käskee” -EP:n.

 

Svart Records puolestaan julkaisee Palefacen kuratoiman kokoelman Nauhat – Suomiräpin underground 1988-1996.

Karri ”Paleface” Miettinen (s. 1978) on Suomen tunnetuimpia räppäreitä ja yhteiskunnallinen aktivisti. Like on julkaissut hänen teoksensa Viides Maamme-kirja ja Rappiotaidetta.

Esa Salminen (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija, joka on julkaissut romaaneja ja tietokirjoja sekä toiminut Madventures-kirjojen tausta- ja kustannustoimittajana.

Lue ja kuuntele Palecacen kirjoja.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Liittyiskös tään kaveri siihen Puotilan vanhuksen tappoon jollain kuvalla tai videolla yms ?

Kommentit suljettu.