Pää edellä -sarja rikkoo rajoja – ”Kuvauksissa oli villi meininki”

Pää edellä item

Elisa Viihde julkaisee uuden Pää edellä -alkuperäissarjan elokuussa.

Tilannekomedia kertoo kolmesta ystävästä, joilla on liikaa luppoaikaa. Työnteon sijaan he keskittyvät turhuuksiin. Päähahmoina ovat kolmikymppiset miehet – Santtu (Kalle Lamberg), Markus (Ylermi Rajamaa) ja Aarni (Lauri Tilkanen).

Kalle Lamberg on näytellyt muun muassa Luokkakokous 2- elokuvassa. Pää edellä -sarjasta hän löytää jotain samaa.

”Myös tässä koetellaan hyvänmaun rajoja, mutta ei yhtä irstaasti kuin Luokkakokouksessa. Paljasta pintaa näkyy, mutta ei mennä niin kikkelimeiningillä kuin elokuvassa”, Lamberg vertailee.

Lamberg kuvailee roolihahmoaan Santtua mieheksi, joka tietää kaikesta kaiken ja on valmis puolustamaan näkemyksiään äärimmäisyyteen asti. Lamberg toteaa, että hahmosta ei olisi hänen kaveriksi.

”Kaljoilla voisin käydä, mutta en lähtisi sen kanssa viikonloppureissulle. Ihan oman turvallisuuteni takia”, Lamberg nauraa.

Aarnin roolissa nähtävä Lauri Tilkanen ei löydä Suomesta vertailukohtia sarjalle.

”Tässä uskalletaan rikkoa rajoja. Siitä kiitos ohjaajalle, käsikirjoittajalle ja tuottajille”, hän toteaa.

Tilkanen, 29, on tehnyt vähän komediaa. Sarjan kuvaukset olivat hänen mukaan hauskimmat tähän mennessä.

”En ole koskaan tehnyt sarjaa näin kovalla tahdilla. Kuvauksissa oli todella hauskaa. Olen tuntenut Kallen (Lamberg) jo 16 vuotta, mutta olemme näytelleet viimeksi yhdessä kymmenen vuotta sitten. Joitakin kohtauksia oli vaikea kuvata, koska emme pystyneet olemaan nauramatta”, Tilkanen sanoo.

jäppi savolainen

Sarjassa liikutaan pitkälti päähenkilöiden asunnossa ja lähikapakassa. Välillä reissataan muualla.

Ohjaaja Jäppi Savolaisen (kuvassa yllä) mukaan Päin seinää on sisällöllisesti ja visuaalisesti lähempänä tanskalaista kuin suomalaista komediaa.

Tavoitteena on kolkutella ääripäitä.

”Jos kuvauksissa tulee tunne, että tämä on jotenkin liikaa, niin se ei ole sitä välttämättä leikkauspöydällä. Meininki saa olla kuvauksissa hyvinkin roisia ja improvisoitua. Käsikirjoitusvaiheessa tai kuvauksissa ei kannata alkaa himmata.”

Pää edellä -sarjan traileri:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone