Nämä ovat suomalaisten unelmakohteet – yksi inhokki ylitse muiden

kenguru

Ueampi kuin joka viides suomalaisista valitsisi Australian ja Uuden-Seelannin unelmiensa kohteeksi, jos saisi valita täysin vapaasti. Asia selviää Kristina Cruisesin teettämä kyselytutkimuksesta.

Sen sijaan vain prosentti haaveilee matkasta Venäjälle. Suomalaisten kestosuosikki Etelä-Eurooppa sai kyselyssä vajaan viidenneksen äänistä. Hieman useampi kuin joka kymmenes vastaaja haaveilee lomasta Keski-Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan tai Aasiaan. Kolmelle prosentille unelmien lomakohde on Afrikka.

Kyselytutkimus toteutettiin 2018 maaliskuun lopussa ja siihen vastasi 1 000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita.

Enemmistö suomalaisista aikoo lomailla ulkomailla tulevien kahden vuoden aikana. Talouskasvu näkyy siinä, että lähes 40 prosenttia maksaisi majoituksen ja lennot sisältävästä lomamatkasta yli 1 000 euroa matkustajaa kohden.

”Suomalaiset ovat jo kokeneita matkustajia. Kun puhutaan haaveiden lomakohteesta, ainoastaan Australia ja Uusi-Seelanti erottuvat muista lomakohteista. Hinku maapallon toiselle puolelle näkyy selkeästi myös meillä. Esimerkiksi tulevan joulukuun 20 päivän mittainen Löytöretki-risteilymme Singaporeen, Indonesiaan ja Australiaan on jo myyty loppuun. Risteilyn hinta on runsaat 6 000 euroa, Kristina Cruisesin toimitusjohtaja, merikapteeni Mikko Partanen kommentoi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone