MTV Unplugged -ohjelman luoja kuoli traagisella tavalla jouluna

Yhdystaltalainen televisiotuottaja ja käsikirjoittaja Jim Burns on kuollut 65-vuotiaana newyorkilaisessa sairaalassa, kertoo Hollywood Reporter.

Burns joutui sairaalaan aatonaattona jäätyään taksin alle kotinsa lähellä New Yorkissa. Hän oli ulkoiluttamassa koiraansa varhain aamulla Manhattanilla, kun hän joutui keltaisen taksin yliajamaksi. Burns sai vakavia vammoja ja hänet kuljetettiin sairaalaan kriittisessä tilassa. Hän menehtyi keskiviikkona.

Burns ja hänen kollegansa Robert Small loivat vuonna 1989 Music Televisiolle pitkäaikaisen ja menestyneen MTV Unplugged -ohjelmasarjan. Sarjassa esiintyy tunnettuja yhtyeitä ja artisteja, jotka soittavat musiikkia akustisilla soittimilla.

jatkuu…

Ohjelmassa esiintyivät vuosien varrella muun muassa Eric Clapton, Mariah Carey, Nirvana, Rod Stewart ja Alice in Chains. Useista taltioista julkaistiin CD- ja DVD-tallenteita.

Menestyneitä MTV Unplugged -levytyksiä julkaisivat muun muassa Nirvana ja Eric Clapton, jonka ohjelmassa esittämästä versiosta Tears in Heaven on tullut klassikko.

MTV Unplugged -sarja pyörii edelleen MTV:llä. Katso lähetysajat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone