MOT testasi uskomushoitoa koehenkilön avulla – kohdusta löytyi matoja

Bioresonanssihoitaja kertoi löytäneensä koehenkilöltä matoja kohdusta. Onko kyseessä vain kallis huuhaa ja voiko siitä olla asiakkaalle haittaa? Ylen MOT ja Spotlight tutkivat yhdessä bioresonanssi-uskomushoitoa.
Kuva:
Koehenkilöt kävivät bioresonanssitutkimuksissa ja -hoidoissa useiden yrittäjien luona.
kuvaaja:
Jyrki Ojala / Yle

Ylen MOT ja Spotlight tutkivat yhdessä bioresonanssi-uskomushoitoa. Maanantaina esitettävässä MOT-ohjelmassa selviää, onko kyseessä kallis huuhaa, vai voiko hoidosta olla asiakkaalle haittaa tai hyötyä?

MOT ja Spotlightin koehenkilöt kävivät bioresonanssitutkimuksissa ja -hoidoissa useiden eri yrittäjien luona.

Koehenkilöiden oikeita terveysongelmia terapeutit eivät kertomatta löytäneet, sen sijaan heiltä ”löydettiin” erilaisia bakteereja, loisia ja sienirihmastoja elimistössä.

MOT:n mukaan yhdellä koehenkilöllä sanottiin olevan imumatoja kohdun alueella. Hänelle myös väitettiin, että bioresonanssihoito parantaa keuhkoklamydian, jonka terapeutti sanoi asiakkaalta löytäneensä.

Ohjelmassa esitellään myös tapaus, jossa alle vuoden ikäinen vauva oli viety bioresonanssihoitoon. Vanhemmat olivat saaneet hoito-ohjeita, jotka myöhemmin osoittautuivat hengenvaarallisiksi.

”Terveyshuuhaassa vaara tulee epäsuorasti. Siitä, jos tehdään vääriä diagnooseja tai annetaan vääränlaista hoitoa. Tietysti pahinta on se, jos joku muu vaikuttava hoito tai diagnoosi jää tekemättä”, sanoo ohjelmassa haastateltu professori Juhani Knuuti.

MOT-jakso on katsottavissa Yle Areenasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone