MOT tänään suomalaisten pedofilien jäljillä – lasten hyväksikäyttöä tehdään suorina nettilähetyksinä Suomessa

MOT: Pedofiilin suora lähetys

Ylen MOT -ohjelmassa käsitellään raakaa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä, jota pohjoismaalaiset miehet ostavat suorina nettilähetyksinä. Pedofiilit seuraavat esityksiä reaaliajassa kodeissaan, virkavallalta piilossa.

Ohjelmassa seurataan KRP:n tutkijan avulla epäillyn suomalaismiehen ja filippiineillä toimivan välittäjän välistä keskustelua Skypessä. Mies haluaa ostaa suoraa kuvamateriaalia alaikäisestä lapsesta.

Suomalaisen nimimerkin omaava mies maksoi 16 euroa siitä, että filippiiniläinen lapsi riisutaan alasti kameran edessä. Maksu suoritettiin Western Union -rahansiirtopalvelun kautta.

KRP:n tutkijan mukaan myös Suomesta käsin tilataan livemateriaalia, jossa tilaaja saa esittää toivomuksia, millä tavalla lasta käsitellään.

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä sisältävää materiaalia tuotetaan myös Suomessa. Viittä suomalaismiestä epäillään viiden pojan hyväksikäytöstä ja tekojen suoran nettilähetyksen välittämisestä ulkomaille. Tapaus on mahdollisesti menossa oikeuteen loppuvuodesta.

Ohjelmassa haastatellaan ”Thomas” -nimistä toimittajaa, joka selvittää filippiinien hyväksikäyttörinkejä. Hänen tutkimustensa seurauksena poliisi on pidättänyt kolmekymmentä henkilöä.

”Tavoittenamme on suojella lapsia, paljastaa ulkomaiset asiakkkaat ja tuhota hyväksikäyttöringit… Olemme kuitenkin häviämässä taistelun, ongelma paisuu ja on liian laaja”, hän arvelee.

MOT haastattelee myös omista omista lapsistaan videomateriaalia lähettänyt filippiiniläisäitiä. Hän on parhaillaan vankilassa ja hänen kolme lasta on huostaanotettuina.

Suomen poliisi saa päivittäin kymmeniä vihjeitä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Viime vuosina määrä on kasvanut huomattavasti.

”Jos vihjeiden määrä kastaa tätä tahtia, käy valitettasti niin, että siellä on muutamia tapauksia, joihin emme ehdi riittävän ajoissa”, keskusrikospoliisista todetaan.

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenasta maanantaina klo 12. alkaen.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Muutamia tapauksia, eikö se ollut jo 2000 ilmoitusta kahdessa vuodessa, joita ei ole edes käsitelty mitenkään, koska priorisointi

Kommentit suljettu.