Mitä kuuluu Hohto-elokuvasta tutulle hotellille? Näin halvalla irtoaa yö

Timlodge

Stanley Kubrickin vuoden 1980 Hohto-klassikkoelokuvassa merkittävässä roolissa ollut ”Overlook”-hotelli on edelleen toiminnassa. Vuonna 1935 luvulla avattu hotelli, oikealta nimeltään Timberline Lodge, sijaitsee syrjäisellä seudulla Oregonissa, Yhdysvalloissa.

Booking.comin mukaan halvin kahden hengen huone irtoaa joulukuun alussa 87 eurolla – eli kyse on suomalaisella mittapuulla todella edullisesta hotellista.

Timberline Lodge on vuosien mittaan hödyntänyt menneisyytensä Hohdon pääosaa esittäneen Jack Nicholsonin ”hulluuden kulissina”, mutta muutamaan vuoteen ei hotellin verkkosivuilta löydy viittauksia elokuvaan. Sen sijaan hotelli markkinoi itseään romanttisena talvilomakohteena, jossa voi ulkoilla upeissa maisemissa ja nauttia iltaa takkatulen ääressä.

1930-luvulla rakennettu hotelli on suosittu etenkin hiihtoväen keskuudessa, sillä viereisellä Hood-vuorella voi hiihtää ja lasketella. Hotelli mainostaa rinteiden avautuvan pian.

Täytyy muistaa, että hotellissa kuvattiin vain Hohto-elokuvan ulkokohtauksia, sisäkohtaukset tehtiin Elstree Studiolla Lontoossa.

Yle Teema esittää Hohto-elokuvan tänään lauantaina 29.11. klo 21:50.

Kuva: Wikipedia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone