Mister8-tähti Krista Kosonen on asunut kuukausia Norjassa – On yksi asia, josta hän kuittailee norjalaisille”

Krista Kosonen näyttelee Elisa Viihde Viaplayn uudessa Mister8-sarjassa Mariaa, jolla on mies jokaiselle viikonpäivälle. Teemu Nikin ohjaama musta komedia sisältää keinottelua ja teräviä juonenkäänteitä.

Krista Kososen kertoo ilahtuneensa saadessaan puhelun sarjan ohjaajalta Teemu Nikiltä.

”Olen aina halunnut tehdä töitä Teemu Nikin kanssa. Hän on kiinnostava ohjaaja. Sitten hän soitti, että miltä kuulostaisi sarja, missä päähenkilöllä on seitsemän miesystävää. Pidin sitä tosi hauskana ja mielenkiintoisena ideana. En kuitenkaan lähtenyt tekemään sarjaa sillä ajatuksella, että se toimisi jonkilaissena ajankohtaisena kommenttina nykypäivän parisuhteista. Olen auttamattoman ulkona sellaisesta keskustelusta. Mister8 oli minulle lähinnä mukava työtehtävä mahtavien kollegoiden kanssa.”

Mister8 on mustavalkoinen. Miten se vaikutti näyttelemiseen?

”En muista tehneeni aiemmin mustavalkoista tuotantoa. Pidän sitä mielenkiintoisena taiteellisena ratkaisuna. Se ei vaikuttanut näyttelijöiden työhön. Tosin oli mielenkiintoista nähdä, miten mustavalkoisuus vaikutti esimerkiksi valaistukseen, vaatteiden materiaaliin ja meikkeihin. Joidenkin mielestä se tuo sarjaan lisää jännitystä ja film noir -tyyliä.”

Juttu jatkuu…

Roolihahmollasi Marialla on seitsemän miestä. Millaisia tuntemuksia moinen suhdesoppa herättää sinussa?

”Vaikka päähenkilöllä on useita miehiä, hän jää vaille aitoa rakkauden tunnetta. Ihminen voi pyöriä vaikka kenen kanssa hyvänsä, mutta jos hänellä ei ole todellista yhteyttä toiseen ihmiseen, niin silloin hän on loppupeleissä aika yksinäinen. Päähenkilön jokaisessa miehessä on joku hyötysuhde. Jokainen saa jotain. Kuvio toimii niin kauan, kun mukana ei ole ylimääräisiä tunteita. Mulle tuollainen kuvio kuulostaa hirveän kylmältä ja rasittavalta jo pelkkänä ajatuksena. (naurua)”

Olet parhaillaan Norjassa kuvaamassa HBO:n Beforeigners-sarjan toista kautta. Miten siellä on mennyt?

”Olen asunut Oslossa syyskuusta lähtien ja kuvaukset päättyvät helmikuun lopussa. Kaikki (näyttelijät ja kuvausryhmän jäsenet) ovat pysyneet terveinä koko 50 päivää kestäneiden kuvausten ajan. Meillä on oma sairaanhoitaja ja kaikki koronatestataan joka toinen päivä. Kuvauksissa ollaan normaalioloissa sosiaalisia. Järjestetään yhteisiä illallisia ja sen sellaisia. Koronan myötä kaikki yhdessäolo on jäänyt pois. Ja muutenkin kuvauksissa ihmisten väliset yhteydet jäävät vailinaiseksi, kun maskin takaa näkee vain toisen silmät.”

Mitä pidät Norjasta. Mitkä asiat ovat siellä paremmin ja vastaavasti huonommin kuin Suomessa?

”Tykkään kovasti Oslosta. Viisivuotias lapseni käy norjalaista päiväkotia. Täällä on hirveän paljon leikkipuistoja ja puistoalueita yleensäkin. Norjalaiset ovat hyvin iloista ja rentoa porukkaa. Ainut asia, mistä keksin paikallisia kiusata on se, että vaikka tämä on yksi maailman rikkaimmista maista, niin täällä ei tarjoa lämmintä kouluruokaa. Täällä mussutetaan leipää koulussa. Sen rinnalla kanaviillokki on todellista gourmeta.”

Kaikki Mister8-sarjan kahdeksan jaksoa ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Beforeigners-sarjan ensimmäinen kausi HBO Nordicilla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone