Mika Salo kertoo kirjassaan katkerimman autourheilumuistonsa: ”Tuli ihan kamala olo”

Mika Salon elämäkertakirja Mika Salo – elämäni kertoo salomaisen rennosti ja suorasukaisesti entisen F1-tähden elämästä aina lapsuudesta tähän päivään.

Heikki Kullan kirjoittamassa teoksessa pääsevät ääneen Salon lisäksi muun muassa F1-vaikuttajat Bernie Ecclestone, Jean Todt sekä Seppo-isä ja elämänkumppani Henna Pihjala.

Salo teki F1-debyyttiinsä vuonna 1994 ja osallistui kaikkiaan 111 F1-kilpailuun.

Kaikkein katkerin autourheiluun liittyvä muisto Salolle oli Roland Ratzenbergerin kuolema San Marinon GP-kisan aika-ajossa vuonna 1994.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Mika Salo.cdr

33-vuotias Ratzenberger menetti autonsa hallinnan etusiiven mentyä rikki ja auto paiskautui yli 300 kilometrin tuntinopeudella betoniseinään.

Roland oli Salon läheisin ystävä F1-kuljettajista.

”Se oli ihan alkua Rolandin ensimmäiselle F1-kaudelle. Itse olin Japanissa enkä nähnyt aika-ajoa livenä. Olimme kaverien kanssa jossain viettämässä iltaa, kun ravintolan pitäjä tuli kysymään, etteikö tuo tuolla televisiossa ole se, kenen kanssa olin käynyt siinä paikassa usein.”

”Sitten katsoin telkkaria ja näin, kun Rolandin pää vain retkotti siinä romussa verta kypärässä. Tuli ihan kamala olo.”

Salo kertoo kirjassa vajonneensa synkkyyteen ja vanhemmatkin huolestuivat, kun poika tuijotti tuijottamistaan videota ystävänsä traagisesta onnettomuudesta.

Roland oli suurenmoinen ystävä. Kuljimme paljon yhdessä. Hän kävi kanssani Suomessakin, ja minä vierailin hänen kotonaan Itävallassa. Meillä oli aina hauskaa. Oma F1-uranikin olisi varmasti tarjonnut minulle enemmän iloa, jos hän olisi ollut vielä mukana”, Salo kertoo.

Formulauransa vuonna 2002 lopettanut Salo on nykyisin kansainvälisen autoliiton FIA:n erilaisissa luottamustehtävissä.

Kursivoinut kohdat ovat kirjasta Mika Salo – elämäni. Lue näyte.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone