Lisa Hilton: Maestra

Lisa Hilton – Maestra

Tammi 2016,  291s

Siekailematonta seksiä

Lisa Hiltonin Maestraa on verrattu 50 Harmaan sävyyn. Minusta Hiltonin Maestra on paljon parempi romaani kuin 50 harmaan sävyä. Ja lisäksi erinomaisen kylmäävä trilleri.

Hilton tuntee Lontoon taidepiirit. Taidepiirien julmuuden, rahanhimon, teeskentelyn ja valheellisuuden. Siitä hän kirjoittaa arkailematta. Lievästi muutetut gallerioiden ja meklarien nimet ovat varmasti sisäpiireissä kaikille oikeasti tuttuja.

Tyylikäs, elegantti ja muotitietoinen Judith työskentelee suuressa taidehuutokauppatalossa. Hän on assistentti, pieni ja mitätön työntekijä varsinaisten julkkisten ja valtapeliä pelaavien pomojensa ristitulessa. Judith on kunnianhimoinen ja haluaa menestyä alalla. Hän haluaa mainetta ja valtaa. Hän on tunnollinen taiteentuntija, joka omaksi onnettomuudekseen pyrkii myös olemaan rehellinen.

Kuluttavan työnsä lomassa Judith viettää ’rentouttavia’ iltoja erilaisissa salaisissa juhlissa, joissa hyvin pukeutuneet Lontoon miljonäärit harrastavat seksiä kaikissa sen muodoissa. Judith pitää tunteettomasta seksistä. Hän on kirjassa aktiivinen päähenkilö, joka päättää omista asioistaan ja tekemisistään. Kohtalo puuttuu kuvioihin vasta, kun Judithin elämä sinkoaa sivuraiteille.

Judith saa potkut, keskellä päivää, viiden minuutin varoitusajalla. Ja kaikki vain sen vuoksi, että hän yritti olla rehellinen ja pelastaa huutokauppakamarin skandaalilta.

Tästä tapahtumasta kirjan juonikuljetus lähtee vyörymään hurjalla vauhdilla. Kaikkeen matkustamiseen ja luksuselämään liittyy myös seksiä sen eri muodoissaan. Ja väkivaltaa ja kuolemaa. Ja meno vain kiihtyy loppua kohden.

Hilton osaa kirjoittaa osuvasti ja asiantuntevasti niin ammattiasioista kuin seksistäkin. Lukija uppoutuu uusiin kansanvälisin seurapiireihin vaikeuksitta. Minua ainoastaan häiritsi ylenpalttinen merkkituotteiden nimien luetteleminen. Kaikki naisten ja miesten vaatteet nimetään tekijän tai suunnittelijan mukaan, laukut, vyöt, huivit , pikkuhousut ja kengät mukaan lukien.

Maestra olisi erinomainen romaani ilman ylenpalttisia seksikuvauksiakin. Lisa Hiltonilta voidaan odottaa paljon. Toivottavasti Maestran odotettu menestys ei rajaa kirjailijan tulevaa tuotantoa vain hurjiin seksikuvailuihin.

Jussi Wahlgren

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone