Led Zeppelin palkkasi lakimiehen vastaamaan Stairway To Heavenin plagiointisyytöksiin

Led Zeppelinin jäsenet ovat palkanneet musiikkiasioihin perehtyneen asianajajan, Helene Freemanin edustamaan itseään plagiointioikeudenkäynnissä, kertoo WENN.

Amerikkalaisen Spirit-yhtyeen basisti Mark Andes käynnisti toukokuussa oikeustoimet Led Zeppeliniä vastaan. Andesin mukaan vuonna 1971 julkaistu Zeppelin-klassikko Stairway to Heaven on osittainen kopio Spiritin kolme vuotta aiemmin levyttämästä Taurus-kappaleesta. Hän vaatii oikeudessa asianmukaisia tekijänoikeuskorvauksia kappaleen säveltäneen Randy Californian perikunnalle.

Led Zeppelinin kitaristi Jimmy Page piti alkujaan koko tapausta naurettavana, mutta suhtautuminen on muuttunut vakavammaksi. Asianajana Freemanin on annettava vastineensa  syyskuun 22. päivään mennessä. Kalifornialainen oikeisistuin päättää syksyn aikana, puidaanko tapausta oikeussalissa.

Spiritin laulaja ja musiikintekijä Randy California menehtyi vuonna 1997. Myös hän piti Stairway To Heavenia “osittaisena plagiaattina”. Väitettä tukee se, että Spirit ja Led Zeppelin esiintyivät samalla kiertueella vuonna 1968.

Säveliä voi verrata Youtube-videoiden avulla.

[youtube id=”xd8AVbwB_6E” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”BcL—4xQYA” width=”600″ height=”350″]

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone