Laulajatähti Kikan elämästä tehdään elokuvaa – käsikirjoitukselle myönnettiin tukea

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt käsikirjoitustuen hankkeelle työnimellä Kikka. Tuen hakija ja käsikirjoituksen laatija on Maarit Nissilä.

Elokuvasäätiön päätknsen mukaan elokuva ”Kikka!” kertoo erään Suomen kaikkien aikojen myydyimmän naislaulajan elämäntarinan tuntemattomasta lähiötytöstä yhdeksi maan tunnetuimmista viihdetähdistä 80-luvun juppiajan huippuvuosina, lapsuudesta kumpuavien päihdeongelmien ja musiikkimaailman muutosten ristipaineessa.

Kikka eli Kirsi Viilonen oli yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista. Hän menehtyi sydänkohtaukseen vuonna 2005 vain 41-vuotiaana.

Fiktiivisten elokuvien käsikirjoitusapurahoja haettiin 91 hakemuksella yhteensä lähes 500 000 euron arvosta. Tukea myönnettiin yhteensä 125 800 euroa 31 hakemukselle, joista 22 oli pitkien fiktioelokuvien ja yhdeksän lyhytelokuvien käsikirjoittamiseen. Hankkeista kolme on animaatioelokuvia.

Elämäkertaelokuva kirjoitetaan elokuvasäätiön tuella myös kirjailija Saima Harmajasta, ja kirjafilmatisointeja käsikirjoitetaan muun muassa Ossi Nymanin romaanista Röyhkeys sekä Kalle Veirron suosittuun kirjasarjaan Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka perustuen.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone